Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
29. maj 2002


Sporty Grand Prix
*Boksere i ringen, skiløbere til styrtløb og hækkeløbere bør frem-over bedømmes af dem med endetal 3 og 9. Det skal være slut med kvalificeret ’dommeri’. Dette vil få sportsfolk til at overgå hinanden i festlige udklædninger og skøre gimmicks. De vil møde op i cowboyhat og bikini til femkamp og slutte stangspringsdysterne af med at danse på lagkager. Skoleridning kan måske kombineres med striptease? Så bliver vi fri for seriøse indslag med folk, der vil og kan noget inden for deres sportsgren...

Allan Meinhardt, Bogenæsvej 13B, Brønshøj

Hvor var Det Etiske Råd?
26. MAJ – Ja, hvor blev rådet af i den betydningsfulde sag mellem socialminister Henriette Kjær, Vojens sociale forvaltning og professor i social ret, Kirsten Ketscher, der på det skarpeste præcist har anfægtet, at ’man’ nu i Vojens ønsker at oprette
dubiøse ’tvangskontrakter’ med diverse familier, der ikke menes at kunne passe deres børn ordentligt på grund af f. eks. misbrug eller andre sociale forstyrrelser?
Rådet plejer ellers ikke at undlade nogen lejlighed til at blande sig i vores privatsfære!

Birk Keller
Wesselsgade 10, Kbh. N

Don Quijote på krigsstien
23. MAJ – Bush Junior er på forretningsrejse til en række europæiske lande. Hovedmotivet siges at være en ny atombombeaftale med russerne. Men denne del af rejsen er rent spil for galleriet. Det amerikanske og det europæiske fodfolk skal indlulles i en slags tryghed, hvad angår de omkring 12.000 atomsprænghoveder. som amerikanerne og russerne har opstillet i angrebsstillinger i det tidligere Sovjetunionen og i USA. Man
’aftaler’ at demontere et antal af disse farlige våben, – men nogen egentlig skrotning af de dødsensfarlige tingester finder ikke sted. De afmonterede sprænghoveder vil blive opbevaret, – og kan på et hvilket som helst tidspunkt monteres igen på raketter og bomber.
Bushs sekundære rejseformål er mere farligt. De europæiske politikere skal ’tillade’ et amerikansk angreb på Irak. At et sådant planlagt angreb er imod alle mellemfolkelige aftaler, og imod FN’s statutter og principper, interesserer ikke Bush.
Under foregivende af at ville bekæmpe terrorisme, vil Bush have amerikansk kontrol over
Irak’s enorme olieforekomster. Og det skal de europæiske politikere give deres tilslutning til.
Rent materielt har Bush intet behov for de europæiske politikeres godkendelse. Amerikanerne har mere end 200 militære baser i Vesteuropa og Tyrkiet, der alle i de seneste måneder har medvirket til amerikanernes opbygning af angrebsinfrastruktur imod Irak. Men vil Bush gerne have de europæiske politikere som medskyldige i en militærkampagne – for man ved jo aldrig hvad en sådan militærkampagne kan udvikle sig til.
(Fork. af red.)

K. A. Lehnsdal
Reina 44-8, E-46011 Valencia

Hvid mands nye byrde
25. MAJ – Tak til Arne Hansen for en provokerende kronik den 23. maj: »Hvid mands nye byrde«.
Men når du trækker den angelsaksiske immigration frem som eksempel på en succesfuld kolonisering overser du to betydende elementer: Man opererede i de bedste klimazoner og man foretog den mest effektive udryddelse af de oprindelige befolkninger.

Niels From
Jægersborgvej 1, Lyngby

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her