Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
11. maj 2002


Havenyt
2. MAJ – Tak til Niels Olsen for en vedkommende og velskrevet Kommentar om Søren Ryges tv. Så fint, klogt og rigtigt set og tænkt, at jeg blev helt rørt.

Marianne Wiltrup
Hollændervej 19, Frederiksberg

Det ER sket herhjemme
7. MAJ – Politikerne flokkes om at komme først, med forfærdede og bestyrtede udtalelser, efter drabet på den højreorienterede hollandske populist Pim Fortuyn.
Men den 16. marts 1992 blev Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i København raseret af en brevbombe. Som dræbte Henrik Christensen.
Politiet foretog sig ikke andet, end at komme med beskyldninger om, at Henrik Christensen selv havde siddet og arbejdet på en brevbombe. Og det selv efter at Politiken skrev, at Aalborg politi otte gange fik henvendelser fra et vidne. Som oplyste, at han tre måneder før attentatet hørte en navngiven højreekstremist sige, at »socialisternes kontor i Søllerødgade snart ville gå op i flammer.«
Men hverken politiet eller PET foretog sig noget som helst.

Malene Steen Nielsen Flagga
Bremensgade 33, 4.th
2300 København S

Kritik og ensidighed
7. MAJ – Information havde en gang en krydsogtværskonstruktør, der var ret så legendarisk. Poul Lose hed han, og han lagde i opgaverne ikke skjul på sine aversioner. Det gik bl.a. ud over folkeskolelærere og typografer på Inf., og den socialdemokratiske politiker Helle Degn måtte også lejlighedsvis holde for. I dag er det f.eks. bagsideredaktør Kyed, der en gang imellem må have sine idiosynkrasier ventileret. Det skete f.eks. i Inf. den 20. april, hvor omtalen af en ny udstilling fik følgende ord med på vejen: »Arbejdermuseet i Rømersgade i København viser fra lørdag en udstilling om og af tegneren Klaus Albrechtsen. Der er næppe meget at komme efter for EU-tilhængere. Ej heller for yndere af det der med at se en sag fra to sider.« Denne let skosende sidebemærkning var vel strengt taget ikke nødvendig i denne sammenhæng. Og ser man på Inf.s journalistiske behandlinger af EU-emner, er det undertiden så som så med alsidigheden, det med at se sagen fra to sider, som er Kyed så magtpåliggende. Her er det som oftest den ukritiske og ensidigt positive vinkel, der dominerer. Undtagelsen er nogle pip i lederartikler hist & her. Jeg savner eksempelvis en kritisk vurdering af problematikken omkring donorblod som handelsvare, ny blodforsyningslov og EU’s utålelige problematisering af Statens Seruminstituts monopol i denne sammenhæng. Som frivillig bloddonor har man ellers fået klare tilkendegivelser om, at EU ville holde sig på måtten her. F.eks. fra fhv. EU-parlamentariker Kirsten Jensen (1998). Men denne garanti holder øjensynlig ikke vand i dag. Var der i øvrigt nogen, der sagde kompetencekatalog og subsidiaritetsprincip?

Leif Kajberg
Klirevænget 31, Bagsværd

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her