Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
25. maj 2002


Prince Pia
*I stil med »The artist formerly known as Prince« bør Pia Kjærsgaard måske nu kaldes »Politikeren der ikke må kaldes racist«.

Eske Rahn

Hvem vover at kritisere?
*Pia K. anser Sverige for at være en fare for freden i Nord-Europa.
Malmø som Nordens Beirut er jo et stærkt argument, så måske kan hun
overtale Bush til at sætte Sverige på listen over slyngelstater.

Erling Salomonsen, Jonstruphøj 12, Værløse

Hizb-ut-tahrir
24. MAJ – 22. maj viste TV-1,
DR-Dokumentar ’Jihad.dk’, en
hel time, rodet og for mig at se usammenhængende journalistik.
Hvis det var meningen at skræmme den del af befolkningen, som har svært ved at bearbejde det vanskelige spørgsmål om andre kulturer var udsendelsen en absolut vinder, men for mig at se er der langt flere ubesvarede spørgsmål end før udsendelsen og den skal nok føre til endnu mere mudderkastning fremover. Det fundamentalistiske Hizb-ut-tahrir, som ikke er noget parti, som det blev benævnt i udsendelsen, har mange lighedspunkter med fundamentalistiske kristne, – jødiske og – andre på yderfløjen, nemlig stor retorik og udsøgt valg af den personkreds, man opsøger og missionerer blandt. Forbyder man Hizb-ut-tahrir og dermed martyriserer dem, vil de styrkes og forsætte skjult. At problemet er størst i Danmark og England kan vel tilskrives disse to landes manglende integration af den ungdom (især gymnasiale) som trods uddannelse må se sig sat til side i fordeling af uddannelsespladser og – reelt arbejde i samfundet. Integration og atter integration må være vores bolværk imod enhver ekstremitet dansk som fremmed.

Bent Brogaard Nielsen
Provstevænget 5, Galten

Savner debat-udsendelser
23. MAJ – Demokratibegrebet har sjældent været så omtalt og omdiskuteret som i øjeblikket.
Baggrunden er som altid de der ’fremmede’ og deres ’farlige’ religion og livsstil. Som altid har alle og enhver en holdning til dette – de færreste kender eller har talt indgående med en immigrant, som jeg foretrækker at kalde alle, der har emigreret til landet, det kan så være af den ene eller anden grund! Begrebet ’indvandrer’ klinger efterhånden negativt i de flestes ører – ordet er i denne forbindelse desværre stærkt negativt betydningsbærende…
Som altid har borgerne i dette land en etnocentrisk holdning til alle, som ikke er har fået Grundtvig ind med modermælken…
De fleste har en mening om immigrationen, man kunne ønske, at befolkningen var ligeså ’velinformeret’ om f.eks. EU, miljø, finansloven, kristendom, (hvor mange ved, hvorfor vi holder pinse?) osv.
DR og TV 2 er tv-stationer, som groft forsømmer deres pligt til at skabe indsigt i befolkningen. Det er småt med programmer, som sætter debatten i centrum.
Debatprogrammer kan skam være særdeles underholdende, hvis der er engagement og vedkommende emner/problemstillinger. Debattørerne bør både være eksperter og almindelige mennesker, som kan skabe dynamik i programmet og dermed i sofaerne bag tv-skærmen.
Lær af vore svenske brødre og søstre, som har en helt anden debatkultur i tv. Her kan bl.a. nævnes ’Agenda’ hvor Bertel
Haarder som bekendt fik tørt på af sin svenske kollega. I Danmark er det kun i valgkampe, at DR og TV 2 sætter sendetid af til denne slags programmer og det er bare ikke godt nok!
(Fork. af red.)

Marianne Petersen
Peter Fabers Gade 35, Kbh N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her