Læsetid: 2 min.

Skærmet af kirken

Pas på med arbejde der gør fri – det har en tendens til at betyde, at man ikke kommer hjem efter fyraften
Debat
25. maj 2002

Arbejdsanvist
Arbejdsformidlingen er en ærværdig institution. Hvem fornøjes ikke inderligt, når man modtager en rudekuvert med det muntertblå logo forneden? Af og til udsat for kritik, bevares, men det hovedsagelig fra de personer så overbebyrdet med arbejde, at de næsten bryder sammen ved tanken om, at andre ikke har noget og at AF måske engang imellem er længe om at få hænderne op af lommen, når virksomheder og arbejdskraft skal bringes til at møde hinanden. Men alt i alt en såre samfundsnyttig institution, der har erstattet byens torv som mødested for daglejere og arbejdsgivere. Og det er praktisk nok, for det er for længst blevet en del af gågadenettet og hvordan skal en arbejdsgiver så kunne komme ind med sin pick up eller grå bus eller hvilken type wheels han nu har?
Den 16. maj kunne man hos AF Århus således finde følgende stillingsopslag i hjemmesidens database: »Lav løn, store udfordringer! Vi søger netop nu flere medarbejdere inden for følgende områder: Ledelse, administration, personaleudvikling.«

Må Al-Queda så også?
Den lave løn er måske ikke så appetitlig, men de store udfordringer og det med at lede, det lyder slet ikke så ringe endda. Men hvem er det nu lige, der søger en håndfuld medarbejdere, der endda i tråd med regeringens nyeste udspil på arbejdsmarkedsområdet helt selv kan vælge deltid eller fuldtid som det nu behager den enkelte?
Det er såmænd Scientologykirken i Jylland. Den ligger lige hernede i den Vestergade, som Gnags engang slingrede ned ad efter vistnok at have inhaleret en stråhat og fuldstændig uden tanke for hverken administration eller deltidsledelse.
Og det kræver gå-på-mod og kærlighed til andre mennesker at få sådan et job. Det står der i annoncen. Og på Scientologikirkens hjemmeside forsikrer John Travolta, at han er nået dertil hvor han er, takket være sit bekendtskab med fantasten og paranoikeren Lafayette Ron Hubbards tanker, ligesom Chick Corea bedyrer, at han har skrevet mere musik af selvsamme årsag. Skam
få den, der tænker ilde herom.
Hvad nu hvis denne stillingsannonce var indrykket på det statslige monopols hjemmeside og opslagstavler af en anden parareligiøs or-
ganisation? Man kunne nævne Tvind? Eller Moon-
bevægelsen? Eller Al-Queda?
Har AF mon et sæt retningslinjer for, hvad de formidler og for hvem de for-
midler – eller kan enhver komme ind for gaden og få den muntertblå organisation til at skaffe villige hænder til
f.eks. manuel indfyring i
ovne?

Pas på derude
Pas på derude – der er store udgifter forbundet med de stillinger, som det statslige monopol her villigt hjælper med til at bringe til torvs: »Udgiften er forskellig fra person til person alt afhængig af hvilken rute, man følger. Lige meget hvilken rute, man vælger, har alle, som har opnået Clear-tilstanden, udtrykt, hvor uvurderlig den forøgede åndelige frihed er.«
Pas på med arbejde, der gør fri, det har en tendens til at betyde, at man ikke kommer hjem efter fyraften.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her