Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
22. juni 2002


Skidegodt, Egon
19. JUNI – Niels Olsen, antropolog, har (den 17. juni) meddelt Informations læsere om sin metafysiske oplevelse »på en lollandsk pløjemark en tidlig morgen i silende regn«. Denne vending gentages to gange, så man må stole på, at han kom ud for noget, der bed sig fast.
Skribenten frygter at blive dømt intellektuel i sit forsøg på at verbalisere fodboldspil.
Det skal han nu ikke være bange for, men der er en anden lille sag i hans indlæg, der fortjener en kommentar.
Om hvordan ord devalueres og revalueres. Lokum erstattes af das, wc, toilet, når stanken har hængt længe nok over ordet. Sjovt nok er det gået den modsatte vej med ordet ’skide’. Det er blevet så vældig populært, nærmest stuerent. Det smagte skidegodt, kan man sige, uden at værtinden får brækfornemmelser.
Niels Olsen bruger da også frejdigt ordet ’skide’, ganske vist i en nedladende betydning, men når han kort efter fortsætter med ’fanden i helvede’, erstattes der med prikker efter begyndelsesbogstavet. Hvorfor nu pludselig denne blusel i 2002? Jeg forstår det ikke.

John Clausen
Tved Bygade 11, Knebel

Bosættelser
19. JUNI – Den 15. juni skriver Martin Burcharth i »Nyhedsanalysen« at der i bosættelserne på Vestbredden bor flere hundrede tusinder jøder.
Det er sandsynligvis rigtigt nok, men er de politiske problemer omkring bosættelserne ikke i højere grad forårsaget af at der med staten Israels billigelse, bor flere hundrede tusinde israilere, bosættere, mennesker, mænd kvinder og børn på Vestbredden, i strid med alle internationale aftaler. Det faktum, at en stor del af bosætterne bekender sig til en speciel tro, er vel irrelevant.

Torsten Reffstrup
Gyndbjerg 23, Bjert

Lægemanglen
20. JUNI – Jeg tror ikke, Henning Carlsen ville have skrevet sin artikel »Hovedjægerne«(i2 den 14. juni), hvis han havde vidst, at Danmark har det næsthøjeste antal læger i verden – målt i forhold til indbyggertallet. Det er lav produktivitet og elendige tjenestetidsregler, der er skyld i lægemanglen, og ikke 80’ernes velbegrundede reduktion i optaget på lægestudiet.

Bertel Haarder
Europa- og Integrationsminister

Hykleri
20. JUNI – To eksempler den 14. juni: Elisabeth Rasmussen kan ikke lide biologisk krigsførelse. Rører det hende, at Saddam Hussein har dræbt cirka 200.000 af sine landsmænd, bl. a. med gas?
Judith Havel, findes der en palæstinensisk fredsbevægelse, der kan kritisere i egne rækker? Hvad tror du, der ville ske med en palæstinensisk kvinde, der gik imod sine egne? Vær glad ved, at du lever i et demokratisk land!

Kristian Sand
Torvegade 132 B, Esbjerg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her