Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
20. juni 2002


Øregas om skovene
14. JUNI – Nu overgår den nye miljøminister snart den nye kulturministeri brovtende selvreklame for den nye regering! »Den største ændring for Danmarks skove siden skovforordningen af 1805« (RB den 13. juni). Og dét fordi man vil fordoble skovarealet fra 11 til 20-25 procent – skønt man har været i gang med en sådan skovrejsning i 10-15 år. Godt nok er der ikke sket ret meget – men det er fordi jorden har vist sig at være for dyr.
»Skoven skal dyrkes naturnært«, hvad det så skal betyde, det vil i hvert fald koste penge! Det eneste, der forlyder om den sag er, at »der skal tages initiativer så skovenes økonomi kan komme til at hænge bedre sammen«. Men ikke én kontant idé.
»Flere skove ved byerne«. Hvor er pengene til at plante dem? Der er skåret ned i Skov- og Naturstyrelsen.
»Ansvaret for den fornuftige skovforvaltning skal i højere grad være skovforvalterens eget«. Det er ordene om alle de private skove.
Sjældent har man hørt en sådan gang komprimeret og hyklerisk øregas som H. C. Schmidts ’Danmarks nye nationale skovprogram’!

Niels-Jørgen Tortzen
Grønnegade 25
4800 Nykøbing F

Informations Vacuum
14. JUNI – Filmanmelder Morten Piil havde i klummen »Film i TV« den 7. juni en god og interessevækkende omtale af Danny Boyle’s sorthumoristiske Vacuum Completely Nude in Paradise, som netop er blevet vist på SVT 1. I den forbindelse bemærkede han, at svensk tv skulle være bedre end de danske public service stationer til at vise den slags kvalitetsfilm. I dette tilfælde har Morten Piil’s ellers så sunde dømmekraft svigtet ham, og er blevet byttet ud med de hurtige meninger. Præcis som svenskerne bestræber vi os nemlig fra DR’s side på at skabe et filmrepertoire, der også giver plads til film af den omtalte slags. Og rent faktisk kan man se Danny Boyle’s kulsorte komedie på DR2 14. juli. Den bliver vist i sammenhæng med Boyles tidligere Trainspotting, som bliver sendt ugen før.

Steen Salomonsen, filmredaktør DR-TV

Skattestop
15. JUNI – Skattestop var hvad den nuværende regering lovede før valget, og det er også hvad den holder fast på. Den nye ejendomsvurdering, som nu er kommet, får som konsekvens at mange husejere, specielt i hovedstadsområdet, stiger kraftigt både i ejendomsværdiskat og i grundskyld. Det fik flere af regeringens medlemmer til straks at forklare at dette ikke er en stigning i skatterne, da procenterne og promillerne forbliver de samme. Nej, der er blot tale om en sænkning af den disponible realindkomst og det er jo noget helt andet.
Ret beset kan regeringen også få brug for de ekstra penge der kommer ind, for hvis der ikke bliver afsat midler til at indføre et nyt obligatorisk fag i skolen – newspeak – mister vi efterhånden helt evnen til at forstå hinanden.

Jens Sørensen
Grøndalsvej 58A
2000 Frederiksberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her