Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

10. juni 2002


Camres fadæse
7. JUNI – Mogens Camre harcellerer i Information den 6. juni over EU’s efter hans mening for »USA-fjendske« politik og skriver i den anledning, at de 13 palæstinensere, der blev sendt i eksil i EU-lande, ikke efterfølgende blev udleveret til Israel.
Man må spørge sig selv, hvad Camre egentlig havde tænkt sig: Disse 13 palæstinensere blev sendt i eksil i EU efter aftale med Israel, som et led i løsningen af den fastlåste situation omkring Fødselskirken – en situation, som også Israel ønskede at få løst. Israel kunne ikke, da palæstinenserne i kirken havde overgivet sig, have løbet fra sit ord og alligevel beholdt de 13 – og EU kan heller ikke bryde denne aftale uden hermed at demonstrere, at man aldrig skal lave udenrigspolitiske aftaler med denne organisation mere.
EU kunne have undladt at indgå en sådan aftale, men så havde andre dele af verden måttet bidrage med at finde en løsning på situationen.
Camre sætter trumf på ved at puste til terrorfrygten ved at antyde, at de 12, der indtil videre er kommet til EU, nu »uforstyrret« har mulighed for at planlægge »terror« – skønt det må formodes at de hører til Europas bedst overvågede mænd i disse dage. Om man skal antage, at Mogens Camre er så uvidende eller naiv, at han ikke selv er klar over dette, får står åbent – snarere må man vel endnu engang konstatere, at intet kneb er for lavt, når højrefløjen skal udsprede sit mistroens og smålighedens evangelium.

Carsten Agger
Rosenhøj 18A, Viby J

Mål i eget net
5. JUNI – Information den 5. juni indeholdt to store ’strategiske’ artikler. Fornemt.
Jeg vil opfordre alle Informations-læsere til at læse »Kommentaren« af Slavoj Zizek om 11. september, og bagsidelederen af burch om samme emne. Læs dem igen og igen. Og et frygteligt spørgsmål opstår:
Var det en helt bevidst handling, at Bush overhørte alle advarsler?

Leif Hartman
Zeisesvej 2, Haderslev

Sjælden, sjældnere...
5. JUNI – »Skilsmissebørn når sjældnere at fylde 18« kunne man læse henover Informations forside forleden. Sjældnere? Ja, vel sagtens sjældnere end dem der ikke er skilsmissebørn. Men når de da sjældent at fylde 18, siden de andre når det sjældnere?
Forleden bragte aviserne en oversigt af de rige i landet. I analogi med ovenstående kunne der så have stået at familien Clausen på Als er fattigere end Mærsk McKinney Møller. Ikke nogen elegant måde at udtrykke sig på, men oplysningen ville dog i det mindste have haft dækning i teksten. Det havde Informations oplysning ikke. Hvis det var teksten der var det rigtige burde overskriften snarere have været noget i retning af »Overdødelighed blandt børn med mange skiftende fædre«.
Det havde selvfølgelig fjernet sensationen, men måske opskræmt knap så mange 11-årige læsere.

Leo Toft
Borrevænget 3
2680 Solrød Strand

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu