Læsetid: 1 min.

LÆSERDEBAT

Debat
7. juni 2002


Kong Peter på første klasse
4. JUNI – Farum-sagen bliver mere og mere underlig: Den svindel-sigtede ex-borgmester Peter Brixtofte rejser til USA på alkoholafvænning, mens Tvind-stifteren Mogens Amdi Petersen sidder i varetægtsfængsel i USA, og afventer udfaldet af udleveringssagen. Hvorfor har Bagmandspolitiet ikke for længst inddraget Brixtoftes pas?
Og hvad er der galt med de offentlige tilbud om alkohol-
afvænning i Nordsjællands Amt? Formodentlig har Brixtofte selv været med til at udforme dem, og hvad der er godt nok til Jørgen Hattemager er vel også godt nok til Kong Peter. Eller hvad?
Det bliver sværere og sværere at skjule, at nogle kører på første klasse i ’retssystemet’, mens andre må nøjes med
turistklasse.

Carsten Korsar
Tjelevej 30, Risskov

Forkastelig Arla-kampagne
3. JUN. – I diskussionen af hvorvidt Arlas kampagne går over stregen eller ej, går flere galt i byen: Spørgsmålet er ikke, hvorvidt modtagerne er i stand til at skelne mellem reklame og virkelighed, men hvorvidt det er moralsk tilladeligt at bidrage til den udbredte stereotypiske fremstilling af kvinden som ung og seksualiseret; som entydig krop.
Selvfølgelig kan forbrugerne skelne mellem virkeligheden og den enkelte reklame. Men det konstante og ekstremt ensidige bombardement af stereotyper kan ikke undgå at forvrænge billedet af hvad en kvinde (og en mand, og en forbruger) skal være for at leve op til normen. Set i dette lys kan man kun kalde Arlas kampagne forkastelig.
I øvrigt er det eksempel på rigtig ringe branding.

Morten Ebbe Juul Nielsen
Ndr. Strandvej 15a, Dragør

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her