Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
1. juni 2002


Anonyme vidner i Farum
28. MAJ – Når Folketinget indenfor få dage vedtager justitsminister Lene Espersens forslag om ’forbedret vidnebeskyttelse’, vil de ansatte i Farum Kommune med stor sandsynlighed ville kunne vidne anonymt i en kommende straffesag mod tidligere borgmester Peter Brixtofte og højtstående embedsmænd.
Ifølge bemærkningerne til forslaget, der er en ændring af Retsplejeloven, kan vidner aflægge forklaring for retten, ’når særegne grunde taler herfor’. Forholdene i Farum kan kun beskrives som særdeles særegne.
Hertil kommer, at det, der ifølge pressen er foregået i Farum, opfylder de karakteristika, som Rigspolitichefen anvender i karakteristikken af ’organiseret kriminalitet’. Denne findes på internetsiden www.politi.dk, betegnet ’Situationsrapport om organiseret kriminalitet i Danmark 2000’, side 40.
Ved flere lejligheder har ansatte i Farum Kommune udtrykt angst for at udtale sig til pressen om det i Farum passerede, senest til P3-Nyhederne 17. maj. Det må indlysende følge, at Bagmandspolitiet nu tager skridt til at optage anonyme, indenretslige forklaringer til brug for den – utvivlsomt – kommende straffesag mod ex-borgmesteren og medskyldige. En undladelse heraf vil være en tilsidesættelse af de ansattes retssikkerhed.

Carsten Korsar
Tjelevej 30, Risskov

Som i Viborg, Brian, således også i Mariager
30. MAJ – I Viborg kan de ikke se DR2 uden kabel eller parabol, selv om de har betalt for det. Det kan vi heller ikke i Mariager. Vi har fortsat snevejr på skærmen, selv om vi opsætter den dims på tagantennen, som Nissen for år tilbage proklamerede skulle hjælpe dem, der ikke vil investere i en dyr og grim parabol med alt det junk, det fører med sig.
Kulturbrian forbyde det, men der findes faktisk en del mennesker i dette land, der gerne ville kunne se nogle kvalitetsprogrammer på DR2, især fordi de ikke gider se så meget fodbold, reklamer, tre-fire lørdagsmord og åndssvage quisser på tv, og TV 2 og DR1 er næsten lige gode om det fladpandede. Hvis nu hele landet kunne se DR2, så ville denne kanals seertal sikkert stige ganske betragteligt.
Der skal mere end en almindelig prut til, før DR1 gider interessere sig for det, der sker udenfor Københavnstrup. Det er for eksempel den hemmelige kanal DR2 er for tiden ved at optage en temalørdag om Mariager fjordområdet. Det er vi selvfølgelig ikke kede af, men hvorfor må vi ikke selv se den, Brian? Hvad man end kan mene om kvaliteten, er det dog TV 2’s regionalprogram, der i det daglige er ene om at fortælle østjyderne de lokale nyheder. Hvis du nu sælger den kanal, hvem skal så overtage publicserviceforligtelsen?

Per Sloth Carlsen
Skovbrynet 10, Mariager

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her