Læsetid: 1 min.

EU-propaganda til to mia. kroner

De folkelige bevægelser mod unionen må følge den kommende propaganda meget tæt
11. juli 2002

EU
EU-Kommissionen har erkendt, at det er svært at få de europæiske borgere til at elske unionen.
Men penge kan klare mange ting, og nu har Kommissionen foreslået at bruge to milliarder kroner til en fireårs plan for en avanceret propagandastrategi.
Borgerne i medlemslandene skal bombarderes med tekster om unionens fortræffeligheder i alle medier, gennem aftaler med specielt uddannede journalister og de statslige informationstjenester.
Propagandateksterne skal afprøves i særlige fokusgrupper, og effekten skal evalueres efter alle kunstens regler gennem systematiske meningsmålinger.
Hvis effekten udebliver eller giver det forkerte resultat, er det planen at lave teksten om til en helt anden historie – om det samme fænomen.
Det er ren og skær manipulation.
Hvis Kommissionen i stedet ønskede at fremme den demokratiske debat i EU, kunne den bruge de to milliarder kroner som støtte til en alsidig belysning af forskellige alternativer for det fremtidige samarbejde i Europa.

Ensidigt udspil
Det er der stort behov for netop i det kommende år, hvor man kan forvente at få et ensidigt udspil fra EU-Konventet i retning af en fælles statsdannelse med fælles grundlov, fælles udenrigspolitik, fælles præsident osv. Her er manipulationen også i fuld gang, f.eks. med såkaldte ungdomskonventer for udvalgte unge – det vil sige unge, som har set lyset i form af en europæisk statsdannelse.
Den danske regering har et særligt ansvar for at forhindre Kommissionens nye propagandaforslag i at blive virkelighed i dette halvår, hvor Danmark har formandskabet i EU.
Men det er nok for meget at forvente, at regeringen skulle leve op til dette ansvar.
Derfor må de folkelige bevægelser mod unionen følge den kommende propaganda meget tæt og afsløre alle manipulationer og fordrejninger, der måtte forekomme.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu