Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
23. juli 2002


Regions-ræset
17. JULI – Nu vil man pludselig af skaffe den gode danske model med amter og kommuner.
Man påstår, at pludselig er hele den danske befolkning bag at amterne afskaffes og at kommuner slås sammen til store regions-lignende kommuner.
Nærdemokrati og lokalt engagement gælder ikke mere. I stedet skal vi trækkes med nogle kolosser på lerfødder, som ingen ønsker.
Allerede i 1970 slog man mange kommuner og amter sammen. Med det resultat at man ikke følte noget lokalt tilhørsforhold længere. allerede dengang var der mange debatter mellem kommuner, der aldeles ikke ønsker at blive slået sammen.
Der er intet reelt argument for endnu større enheder. udover at vi nemmere kan kontrolleres af EU.
Det kunne ikke forhindres at alle de bornholmske kommuner blev slået sammen til en pærevælling.
De håber vel så på at EU vil poste nogle flere penge i foretagendet. Dem, der protesterede mod sammenlægningen blev hurtigt tavse i den ensidige debat, finansieret af EU-penge.
Regionsudviklingen er det rene gift for det danske lokalstyre, som har fungeret i så mange år, at det ikke duer mere, er noget man har opfundet til lejligheden.
Nu varer det vel ikke så længe før København skal slås sammen med Skåne, og Sønderjylland skal slås sammen med Slesvig. det er jeg nu ikke sikker på, de slipper godt fra. Jeg tror heller ikke svenskerne og tyskerne er så glade for os, at de vil bryde sig om det. Vi her i Danmark bryder os i hvert fald ikke om det.

Henrik Stampe Jensen
Landlystvej 24 b, 1 th., Valby

Virkelighedsfjerne ministre
17. JULI – Tidligere på måneden kunne man i Information læse om Brian Mikkelsens påstand om muslimer, der bad om fritagelse for deres børns kristendomsundervisning. Herefter viste en undersøgelse, at det kun drejede sig om to procent af de tosprogede elever i København.
Ministeren havde med andre od en vrangforestilling af virkeligheden. Et andet eksempel er Bertel Haarders udtalelse i forbindelse med regeringens oplæg ’flere i arbejde’.
Ministeren sagde, at »den nordiske velfærdsmodel med de tårnhøje kontanthjælpssatser
ikke duer i en global verden«.
At kontanthjælpssatserne, der er lavere end både førtidspen-
sionen og dagpengesatserne, skulle være tårnhøje, er ganske enkelt en vrangforestilling, som vil gå ud over tusinder af danskere, hvis der laves politik ud fra den.
Lige så virkelighedsfjern er Foghs påstand om, at »et skattestop er gratis«. Fogh påstår stadig, at Venstres politik betyder mere velfærd, selv om kommuner over hele landet planlægger besparelser på ældreforsorg og skoler m.m. for at leve op til regeringens skattestop. Nogle gange må man spørge sig selv, om regeringens ministre lever i den samme verden som vi andre.

Lasse Nielsen
Vindegade 95, 1. tv, Odense C

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her