Læsetid: 2 min.

Vi er skam fredelige

Debat
24. juli 2002

Urimeligt, at Anne Grete Holmsgaard sammenligner Jehovas Vidner med Hizb-ut-Tahrir

Religion
I kronikken den 11. juni om frihedsrettigheder peger Anne Grete Holmsgaard (SF) på Jehovas Vidner som en organisation, der deler træk med Hizb-ut-Tahrir! Jeg værdsætter hendes kamp for grundlæggende frihedsrettigheder, men de træk, hun nævner, passer ikke på Vidnerne, som hun tydeligvis ikke er godt kendt med.
Vidnerne har ofret liv og frihed i deres åndelige modstand mod nazisme, kommunisme og andre totalitære regeringer rundt om i verden. De praktiserer lighed for alle etniske grupper, og de har aldrig deltaget i krig. Det er derfor urimeligt at nævne dem sammen med lovovertrædere, voldelige organisationer og andre ekstremistiske grupper.

Lovlydige kristne
Læg dertil, at Jehovas Vidner har virket fredeligt, åbent og lovlydigt i Danmark i mere end 100 år. Vi er et godkendt, kristent trossamfund med mere end 15.000 medlemmer. Ud over vores engagement i troen lever vi et liv som så mange andre.
De fleste af os er udadvendte, og vi samarbejder åbent med skole og lærere. Vi betragter en uddannelse som vigtig. På arbejdspladsen prøver vi på at være gode kollegaer, og det hører med til vores kristne holdning, at vi skal være ærlige, fredelige og samvittighedsfulde naboer og samfundsborgere. Vore fritidsinteresser spænder lige så vidt som i samfundet i almindelighed, men da vi sætter vores kristne tro højt, bruger vi naturligvis en del fritid på ’kirkegang’ og deltagelse i bibeloplysningsarbejde.
Det er godt at være et Vidne. Vi har et trygt og nært fællesskab, hvor hver enkelt tillægges en værdi. De 215 menigheder her i landet er et omfattende netværk, hvor man viser omsorg for hinanden. Der ydes såvel religiøs som medmenneskelig hjælp. Der er ingen tvang, eksempelvis hviler hele vort interne såvel som eksterne arbejde på frivillige bidrag. Og hvis man ikke finder sig til rette i menigheden, kan man frit forlade den.

Bibelen i centrum
Jehovas Vidner er også et åbent samfund: Vore møder og stævner er tilgængelige for offentligheden; selv en kritisk presse har adgang. Vores informationstjeneste står til rådighed for presse, skoler og universiteter og besvarer spørgsmål eller formidler kontakt til lokale Vidner. På landskontoret har vi ofte besøg af journalister, forskere, studerende og forskellige foreninger.
Vores søgen efter ’sandheden’ tager udgangspunkt i Bibelen og i oldkirkens opfattelse af kristendommen. Der er ingen esoteriske (hemmelige) skrifter for særligt indviede. Vore publikationer er offentlige og uddeles vederlagsfrit.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her