Læsetid: 1 min.

Californien uden el

Antorini taler udenom, hvad angår markedsstyring – se blot på Californien
10. august 2002

Forbrug
Hvis Christine Antorini varetager forbrugernes interesser, som hun agerer i debatspalterne, er vi forbrugere måske bedre tjent uden.
Antorini beskylder (den 6. august) Michael Voss for at skose hende, fordi hun – efter eget udsagn – skaber »gennemsigtighed for forbrugerne på markedet«.

Selvmodsigelse
Men det var netop det modsatte, hun blev skoset for. Voss påpegede (den 1. august), at Antorini vikler sig ind i en selvmodsigelse, når hun støtter el-selskabernes privatisering og samtidig hævder at ville forbrugernes bedste. Heri har Voss ret.
Erfaringerne med privatiseret el støtter ikke Antorini. Se blot på Californien, hvor den nyligt privatiserede elforsyning nu har mørkelagt store områder i de fleste af døgnets timer.
Da den slovenske filosof Slavoj Zizek for nylig blev spurgt, hvordan det var at leve i et underudviklet, ’socialistisk’ land, svarede han:
»Det er svært at forklare, men prøv at tage til Californien.«
Antorinis blåstempling af privatiseringer og hendes antagelse af et interessefællesskab mellem profitstyrede firmaer og forbrugerne er måske fint i tråd med den nutidige markedsreligion.
Men ret har hun ikke. Og det er vel derfor, hun uredeligt må tale udenom.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu