Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
20. september 2002


Hvem skal have ydelserne?
Alle borgere har ret til ydelser i verdensklasse. Intet mindre?, skriver Helle Thoring Schmidt i kommentaren den 13. september.
Et smukt udgangspunkt, men det er vel netop dette punkt, der bør være et fokus for debatten.
Borgerens ønsker/behov er uendelige og kommunalpolitikernes muligheder for at tilfredsstille disse, er ressourcemæssigt begrænset. De socialdemokratiske kommunalpolitikere står ikke med korslagte arme og formynderisk mine overfor borgeren, men tager afsæt i, at der er tale om fordeling af velfærd, hvor der er personer/borgere, der bør tildeles ydelser/service efter kriterier. Dette indebærer, at der er borgere, der ikke vil kunne modtage, at der set fra borgerens synspunkt vil være afslag på behov/ønsker og evt. efterfølgende utilfredshed og skuffelse.
Derfor bør dagsordenen for debatten være, hvem er det, der bør gives tilbud om hvilke ydelser/service? En debat, hvor både synspunkter fra borgere,der er ressourcestærke og ressourcesvage indgår, da det handler om fordeling af velfærd.

Dorte Dinesen
Hiort Lorenzensvej 31, Haderslev

Trads bedes stikke fingeren i jorden
Her i huset læser vi aviser, når stakken på spisebordet bliver for stor, og i dag nåede jeg så til lederen om »Ynkelige Ritt«. Og må vi så bede om kammertonen! Den i lederen hører hjemme i smudspressen, som aldrig inviteres ind i vores spisestue!

Susie Haxthausen
Nørrevangsvej 87
4581 Rørvig

Livet, døden – og Donorregistret
»Livet som gave fra Gud«. Således står der ikke under mælkebøtten på forsiden af Donorregistrets pjece med information om organdonation. Der står heller ikke »Livet som gave – betalt med dit eget«, for pjecen siger langt fra hele sandheden om organdonation, da det jo drejer sig om en ’hvervekampagne’. Når soldater skal hverves til en krig, fortæller man dem ikke på forhånd om krigens rædsler.
»Vi vil ikke presse dig til at sige ja – kun til at tage stilling« – underforstået – »presse dig til at tage stilling«, proklameres – eller rettere propaganderes – der i pjecen.
Blandt alle dem, der foruden Sundhedsstyrelsen står bag pjecen, er der som ventet en række smagsdommere og så selvfølgelig de sædvanlige økonomiske støtter bl. a.: Augustinus Fonden, Carlsbergs Mindelegat og Tuborg-fondet. Disse tre gift-giganter kan så bruge det som aflad for alle de skader og sygdomme, deres produkter er skyld i.
Spørgsmål om liv og død skal der ikke tages stilling til på en husstandsomdelt kupon.
For kristne er der taget stilling for os i Bibelen: »Legemet er sjælens tempel«. Og man plyndrer ikke et tempel!

Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her