Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
19. september 2002


Informations skyklapper
Det er utroligt, som Iver Houmark Andersen i artiklen om
NGO'er, den globaliseringskritiske bevægelse og 11. september (Inf. 7. september) er i stand til at lukke sig inde bag selvskabte skyklapper for at kunne fastholde sin foruddefinerede konklusion, at den globaliseringskritiske bevægelse er død. IHA bliver nødt til at overse:
nat det årlige World Social Forum møde i Porto Alegre havde 60.000 deltagere i år – efter 11. september 2001 – fire gange så mange som året før.
nat en af mange demonstrationer i forbindelse med EU-topmødet i Barcelona i marts i år – efter 11. september 2001 – var den globaliseringskritiske og politisk meget radikale demonstration, som samlede flere deltagere end demonstrationerne i Genova.

Michael Voss,
medlem af Attac,
Sneglebo 18,
4000 Roskilde

Kunst-råd
Da statsministeren meddelte, at nedlæggelsen og omlægningen af råd og nævn dybest set handlede om en udrensning af dem, der er kritiske over for hans og regeringens fundamentalistiske gammelliberalisme, lagde han gift ud for det store forlig hen over midten om det nye Kunstråd, der ellers var i udsigt, og som man vel havde ventet, at Brian Mikkelsen kunne levere. Der gik så at sige råd i Kunstrådet.
Efter denne udmelding må man spørge sig selv, om Teaterrådet, Statens Musikråd, Litteraturrådet og Billedkunstrådet skal nedlægges, fordi medlemmerne er kritiske over for regeringen, herunder dens nedskæringer af landets kulturliv? Intet anstændigt parti bør herefter kunne medvirke til nedlæggelsen af de nævnte råd og etableringen af det nye Kunstråd, hvis ikke det sikres, at Kunstrådet ikke kan udsættes for ministerielle instrukser og kommandoer, hvis ikke det sikres, at det slipper for at stå skoleret med en handlingsplan til godkendelse i regeringen, og hvis ikke det sikres, at de medlemmer, der skal udpeges direkte af kulturministeren, ikke får flertal. En ny støttestruktur for kunsten må netop satse på rummelighed, også hvis den går hen og bliver kritisk mod den siddende regering. Det vil være dræbende for den frie kunst, hvis støtten til den skal styres af rygklappere og nikkedukker.

Jørn Langsted
Troldkirkevej 1, Hovedgård

Brian Mikkelsen og David Trads
Det forekommer besynderligt, at David Trads i sin analyse af Det Konservative Folkepartis muligheder (Inf. 3.9.) når frem til, at kulturminister Brian Mikkelsen må regnes med til partiets potentiale, og at han engang måske kan blive skatteminister.
Det er en noget letkøbt konklusion, da Trads ellers lige har nævnt Mikkelsens dårlige håndtering af flytningen af Rigsarkivet og den skandaløse omlægning af biblioteksafgiften. Det er åbenlyst for enhver, at Mikkelsen har store ambitioner, men ambitioner alene er ikke nok til at kvalificere ham til yderligere ministerposter.

Jørgen Mågård
Svangkærvej 9, Smedeby,
6340 Kruså

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her