Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
18. september 2002


Løfte ønskes
Aldrig mere 11.september!

Ingrid Schrøder
Vinkældervej 5, Tranekær

Freverts fundamentalisme
Jeg har fulgt debatten omkring evolution kontra skabelse her i bladet, et spørgsmål som parterne sikkert aldrig bliver enige om. Men der er også morsomme elementer i det. F. eks. blev debatten om tilsyn med de kristne friskoler forleden beriget med et par tanketorsk i den tunge vægtklasse. Det var MF Louise Frevert fra DF, der satte dem i søen:
1. »Hvis det er korrekt, at man (...) fornægter Darwins teorier...« Her fik vi omsider beviset for, at evolutionsteorien er et spørgsmål om tro, ikke om viden – for man kan ikke fornægte en viden, kun en tro.
2. »Fundamentalisme er uhørt, uanset om den er kristen eller muslimsk.« Dette er straks mere alvorligt, for så må vi jo overveje at bekæmpe folk, der kan finde på at komme med et så hårrejsende fundamentalistisk udsagn om mennesket som dette: »Fra skabelsens begyndelse skabte Gud dem som mand og kvinde...« (Markus 10:6)
Men heldigvis tager de kristne friskoler denne mands ord for pålydende og underviser endda ud fra dem – og det er nok også det klogeste.

Uffe Nissen,
Præstevangen 3 B, Birkerød

Hvor er det synd
Jamen hvor synd, at USA forstyrrer Jørgen Neumanns (7. september) ’såkaldte’ narkobønder i deres fredelige og positive arbejde med at lave jordens farligste gift. Tror hr. Neumann ikke, at USA ligger langt under de knap 200.000, som Irak har ombragt ved gas? Tænk hellere på, at alle Iraks børn kunne have det godt, hvis Saddam brugte pengene til medicin i stedet for skumle våbenopkøb? Dine strejkeopfordringer kunne der jo ikke ske USA-arbejderne noget ved; men har du prøvet at bede irakerne om at holde aftalerne? Nå, nej, det er jo livsfarligt for dem at strejke.

Kristian Sand
Torvegade 132 B
6700 Esbjerg

En værdig opgave for Dyremose
I lederen den 3. september ironiseres der over, at de konservatives skatteordfører Charlotte Dyremose ikke glæder sig over, at Danmark ikke (længere) besidder førstepladsen hvad skattetryk angår.
»Man har et indtryk af, at man betaler for meget i skat, og det er vel folks reelle ret at have
det indtryk,« surmuler hun.
Information ser slet ikke, at det er det følte skattetryk, der er problemet. Det er det, der får veluddannede folk, som det danske samfund i høj grad har brug for, til at flytte til udlandet. Men nu da skattetrykket – det reelle vel at mærke – ikke længere er verdens højeste er løsningen også så meget lettere. Man skal bare fortælle folk sandheden –
og få dem til at tro på den. En værdig opgave for Charlotte Dyremose?

Jens Sørensen
Grøndalsvej 58A
2000 Frederiksberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her