Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

28. september 2002


Demokratur
En direkte underlødig og ubegavet leder mindes jeg ikke tidligere at have set på forsiden af Information. Men det kan nok være der er taget revanche nu - med dt’s Nej til sharia-love (26.9.).
At lederskribenten ikke kan sætte sig ind i, at Sherin Khankan må stemme nej til en resolution, der cementerer en forkert brug af et vigtigt element i hendes tro, er sørgeligt nok. Værre er det, at Information nu officielt hylder et primitivt og rent formelt demokratibegreb som stående over alle andre værdier: flertallet har ret, uanset lovgivningens substans og værdigrundlag, for ‘intet er hævet over de love, som folkevalgte forsamlinger vedtager’. Dødsstraf er således i dt’s optik mere acceptabel i USA end i Saudi-Arabien
– det er jo en større forbrydelse at krænke demokratiet end menneskelivet.
Nu venter vi bare på, at I følger denne linje op i kommende ledere. I kunne f. eks. støtte Dansk Folkepartis korstog mod Leif Bork Hansen og andre, der ud fra deres samvittighed trodser de af flertallet i Danmark besluttede udlændingelove.

Finn Kyllesbech
Øverødvej 31 C, Holte

Ingen bjælker i Vestens øjne?
Helle Merete Brix og Lars Hedegaard fortsætter ensidigt at fokusere på splinten i deres fjenders øjne: De etniske minoriteter har en fejlmargen på 0: En fejl og du er færdig.
Er man muslim, står den allerede i minus: Uanset hvad du gør, makker, er den gal.
Kun etniske danskere kan tillade sig at fejle, at være anderledes.
Med mindre du er venstreorienteret selvfølgelig. Så må også under frihedens søgelys, så dine lyssky holdninger kan bruges imod dig.
Det er godt nok den slags, man beskyldte stalinister for og i andre tider kaldtes sådanne holdninger apartheid, segregation, McCarthyisme. Men nu kaldes de vestlige og danske værdier. Og kan du ikke fatte det, så er du en samfundsfjende. Ingen bjælker i Vestens øjne
Det er svært at følge med i alle de quizer og konkurrencer, som nu går for at være public service. Men er der en, der går ud på, at levere det mest hykleriske indlæg?

Tim O'Connor
Østerbrogade 152, Kbh Ø

Genudsendelse
Chefredaktør Trads har nu gennemført sine redaktionelle »reformer«. Så vidt, så godt. Nu må tiden være inde til at han beskæftiger sig alvorligt med avisens tekniske afdeling, som åbenbart ikke har styr på computeren:
Hver lørdag siden slutningen af november 2001 har avisen på side 12 bragt den samme halvsidesartikel kaldet »Intermetzo« – fotoet af artiklens forfatter blev udskiftet for nylig, men det er den samme artikel der trykkes hver uge.
Jeg er træt af disse genudsendelser.

Jakob Jensen
Bøgelunde, Skælskør

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu