Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
10. september 2002


11. september for 29. gang
Onsdag mindes hele verden terrorangrebet på New York og Washington. Der vil da været gået præcis et år siden tragedien i USA, men for nogle af os, har samme dag været en mindeværdig dag væsentlig længere.
Det er nemlig den dag, den 11. september 1973, at et militærkup i Chile afsatte den demokratisk valgte præsident Salvador Allende til fordel for et umenneskeligt regime.
Tusinder af venstreorienterede blev dengang tortureret og myrdet, og tusinder måtte flygte.
Den dag i dag forbliver bagmændene på fri fod, og deres støtte til kuppet – ironisk nok det selvsamme USA, som i disse dage højere end nogensinde før påberåber sig eneretten på frihed og demokrati.
Husk historien.

Diego Krogstrup
Morbærhaven 16-27,
Albertslund

Bolignøden
I dag er der meget få boligmuligheder for folk uden formue. Har man ikke penge og forbindelser, er det næsten umuligt for almindelige unge mennesker at få sig en bolig, i hvert fald ikke i hovedstadsområdet. Lejeboliger har op til 10-20 års ventetid, og prisen på ejerboliger i København er kun for velhavere.
Boligprisernes himmelflugt de senere år har givet anledning til spekulation. Sælgere har ved salg af deres bolig kunnet stikke penge i lommen uden at have gjort gavn for dem. Sådanne fortjenester burde have været beskattet.
Antallet af boligsøgende enkeltpersoner, blandt andet pga. skilsmisser, har bidraget til problemet, og det, at kommunerne har skullet skaffe plads til mange flygtninge og indvandrere, har ligeledes øget det. Regeringen bør nedsætte et udvalg, der seriøst undersøger boligproblemerne og mulighederne for
afhjælpning. Der er mange forhold, der bør rettes ind, og der bør tænkes nyt og utraditionelt, og ikke udelukkende køres på markedsmekanismerne
Måske var det en idé som forsøg på billiggørelse, at bygge et kvarter med skrabede boliger for unge mennesker. Boliger der har de nødvendige faciliteter, men mangler finish. Den må de unge så selv udføre ansvarligt, så det ikke ender i slum.

Svend Grundtvig
Bispevangen 8.9. tv, Ballerup

Business as usual
Stor ståhej: En journalist bliver aflyttet. Endnu større ståhej: Journalisten er åbenbart fuld af løgn. Ingen af delene er nyheder, det nye er, at aflytningen indrømmes af aflytteren. I ’gamle dage’ på Ugeavisen København blev vi også aflyttet, fordi vi (ud fra det oplyste i modsætning til Jyllands-Posten) havde ganske gode kilder i det politisk-kriminelle miljø.
Hvis man ikke som journalist går ud fra som en selvfølge, at politiet lytter med, hvis de regner med at kunne få informationer om den type mennesker, så er man ganske simpelt naiv. Det gjaldt for 20 år siden, og det gælder i dag. Terrorlovgivningen legaliserer blot denne praksis.

Flemming Andersen,
Journalist
William Boothsvej 15, Hvidovre

Fartluskeri og stemmefiskeri
Forslag til justitsminister Lene Espersen: Læg dagligt ind på internettet, hvilke bankfilialers tv-overvågningssystem, der er ude af drift. Nåh nej; der er nok ikke nær så mange stemmer i potentielle bankrøvere som i potentielle fartsyndere. Men hensigten helliger vel midlet.

Niels Tovborg Jensen,
Glaciset 51, Kgs. Lyngby

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her