Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

18. oktober 2002


Naturvidenskaber sig
*Tak for den rammende parodi på kulørt popularisering af naturvidenskab, ’Dette er Quaoar’, øverst på bagsiden forleden. Skønt kun en lille notits har den det hele. Både besjæling (’bæstet’), gys (’det iskolde Kuiper-bælte’), patos (’hinsides’) folkeligt talesprog (’spottet en planetformet tingest’), lugten af sensation (’observeret’ i stedet for ’opdaget’) og forførelse af læseren (et billede som efter overskriften at dømme må være dokumentation og kun den uanselige billedtekst afslører som fantasi).

Henning Julius, Odinsgade 42, Odense C

Vi har skam ungdomsklubber
Her den sidste måneds tid har Information haft nogle udmærkede artikler og interviews om den del af København, der hedder Amager, nærmere betegnet kvarteret Holmbladsgade, der jo er en del af de store kvarterløfts-områder i byen.
Artiklerne er gået tæt på unge af anden etnisk baggrund og de marginaliserede unge i kvarteret. Desværre har journalisterne ikke helt gjort deres arbejde grundigt nok. Jeg skriver desværre, fordi de faktuelle fejl, der er, let kunne være rettet, hvis man havde henvendt sig til relevante steder så som Børne- og Ungeområdet Syd (der består af Amager, Christianshavn og Indre By).
I en af artiklerne skal man åbenbart fortælle, at de unge har det meget slemt i Sundby Nord, og det gør man ved at påstå, at der ikke er ungdomsklubber i området. Helt forkert, der er faktisk tre ungdomsklubber med aftenåbning og to ungdomsklubber, der har åbent fra kl. 13, alle stederne har plads til flere unge i alderen fra 14-18 (23) år.
Så nok står det slemt til i kvarteret Holmbladsgade, men ikke så slemt som avisen forsøger at fortælle, virkligheden er såmænd ganske pæn set ud fra tilbudet til unge, uanset etnisk baggrund.

Steen Flemming Jørgensen
distriktsmedarbejder/
projketleder
Børne- og Ungeområdet Syd
Islands Brygge 37, Kbh. S

Mellemøsten – et voldeligt ægteskab
Israel-Palæstina-konflikten kan sammenlignes med et ekstremt voldelig ægteskab, for de to parter er nu engang lukket inde i samme hus – med den ene part forvist til kælderen uden lys og vand og med udgangsforbud.
Under normale omstændigheder ville myndighederne vel søge at få bragt familievolden til ophør ved at gribe ind, men da Per Stig Møller var forbi for halvanden måned siden, fik han knaldet døren i hovedet af manden (der for resten hedder Sharon). Vold er åbenbart tilladt, bare den er bestialsk nok.

Albert Jensen
Åboulevard 60, 4tv, Kbh. N

Julemand
Møllers gaver
Hr. Møller kunne ikke få sin vilje med sin gamle bedstemor, Berlingske Tidende, og derfor solgte han hende.
Nu er han i gang med at gennemtvinge sit operahus. Kan
det stadig reddes, må den egenrådige julemand Møller stoppes nu!
Vi bør altså ikke være så benovede over gavmildhed, at vi siger ja til hvad som helst.

Lars Th. Olsen
Kbh. V.

Eller hvad?
Lave priser er til gavn for forbrugerne... Jaaah.
Stresset arbejde er farligt, – hjoe, det er det da.
Men, – eh, medarbejderen er forbrugeren, ikk’? Eller hvad?

Hans Prag
Glænøvej 97, Skælskør

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu