Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

8. oktober 2002


Den mest ringe
Information har fået ny chefredaktør og nyt layout. Men desværre er ikke alle udviklinger fremskridt. Information dækker ikke mere danske eller interna-tionale nyheder i et rimeligt omfang. De politiske analyser er gledet ud og i stedet får læseren ugebladsstof. Og der bruges plads på tilfældigt petitstof,
bl. a. bøger i frysehus i Prag 21.-22. september og modersmål i Snapstinget 28.-29. september.
Bunden i redaktionel fejlvurdering blev nået, da man brugte en hel side på en ildspåsættelse. Den berørte kulturperson fik mere plads end tidligere mordbrande på flygtningeboliger. Så er snobberiet også kommet til Information.
Og lederne – David Trads skriver: De nye holdninger i lederne, dem må læsernes vænne sig til, de er udtryk for debat.
Det er ikke rigtigt. Ledere som den om Ritt Bjerregaard og den om Sharia-holdninger er ikke udtryk for oplysende synspunkter, men for fordomsfulde holdninger hos lederskribenten. Det kan være, at læserne må vænne sig til fordummelsen på lederpladserne. Så er den eneste mulighed for læserne at stemme med fødderne!
David Trads skriver også, at Information har fået mange nye læsere i det sidste år. Man må håbe for Information at tilstrømningen af nye læsere er hurtigere end flugten af de gamle læsere.

Johan Nielsen
Vemmetofte Alle 29, Gentofte

SVAR: Blot en korrektion på et enkelt punkt. Den faste nyhedsanalyse på side 2 findes rigtignok ikke mere, men det betyder ikke, at nyhedsanalyser er forsvundet fra bladet. Tværtimod. Den 2. oktober bragte avisen for eksempel hele tre. Den 1. oktober bragtes to. Vi satser således systematisk på at gå mere i dybden med det hjemlige politiske stof, med baggrunde for de globale nyheder og med tværgående syn på kultur.Red.

Religion er en privatsag
Som aktivt deltagende i forhandlingerne i hovedstadens hovedbestyrelse for Det Radikale Venstre »forleden i Vartov« (25. sept.), kan det undre, når Helle Merete Brix den 2. okt. som opinionsskribent konkluderer, at »Det var imamerne og anti-
demokraterne, der vandt en sejr«. Gud var det da ej. Det var den sunde fornuft, der vandt. Der er plads til buddhister, jøder, kristne, islamister, ateister og sjove julelege hos liste B.
Også jeg finder det berettiget at gå i rette med A. C. Sherin Khankan, når religionshistoriske finesser tager overhånd, ligesom Informations chefredaktør har gjort det i en legendarisk god leder.
Vi besluttede forleden i Vartov at lade religion være en privatsag og bakke vores folketingskandidater op, fuldkommen ligegyldigt hvilken trosretning de end måtte

Boye J. Haure
C. F. Richs Vej 103 H, Frb.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu