Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
4. oktober 2002


Ikke et ord om Elba
EU-formandsskabet er efter sigende effektivt p.t. Et punkt udestår dog: Den internationale post til Nyrup. Hav dog lidt barmhjertighed med manden, hans egne har det ikke. Kære Fogh, find jobbet og undgå, at napoleonskortet spilles.

Ivan Gullev, Frederiksberg

Trads i spinatbedet
Den 24. september svarer den ny chefredaktør på læsernes kritik af redaktionelle ændringer, bl.a. sløjfning af biograflisten.
David Trads benytter lejligheden til også at komme ind på kritikken af hans leder 7. september, Ynkelige Ritt, som er faldet mange for brystet og forhåbentlig ikke er udtryk for ændringer i bladets redaktionelle linje. Selv om man kunne fristes til at tro det, når redaktøren forsøger at klare frisag med en dumsmart bemærkning om at »den slags ledere må I vænne jer til, for det er vigtigt – også for information – at holdninger brydes og at der tales råt for uforsødet«.
Det er for nemt. Den omtalte leder har intet med brydning af holdninger at gøre. Det er et eksempel på sladderjournalistik som blokerer for det, sagen egentlig drejer sig om, nemlig i dette tilfælde en påvisning af beslutningsroderiet i Socialdemokratiets indvandrerpolitik som vel var en analyse værd på lederniveau som oplæg til en konstruktiv debat.
Uden at nævne Outze (og så gjorde jeg det alligevel) må vi bede om at lederne holder en ordentlig standard. Ikke mere MetroXpress her tak.

Ole Dybbroe
Sundkrogen 6, Rungsted Kyst

Sældøden
For anden gang i løbet af få år er sælerne i farvandene omkring Danmark ramt af en alvorlig virussygdom der udrydder en stor del af dyrene. Hvorfor sker dette?
Jeg vil her pege på en mulighed, der kunne tænkes at være årsagen. Sælernes antal. Det er sådan i dyreverdenen, at der kun er plads til et vist antal individer på et givet areal. Den foreliggende fødemængde spiller her en afgørende rolle. Naturen opretholder selv en passende balance, som regel igennem samspillet mellem de såkaldte byttedyr og rovdyrene. Man kunne derfor tænke sig, at manglen på rovdyr i de danske farvande er årsagen til, at der er blevet for mange sæler. Det rovdyr der naturligt burde tage sæler, og dermed reducere bestanden, er spækhuggerhvalen, men der er ikke mange spækhuggere i de danske farvande. Det kan være årsagen til den mystiske sældød ved virus. Når mennesket griber ind i naturen og udrydder dyrearter, kan der opstå problemer. Naturens balance er som den skal være, og forstyrres den, finder naturen metoder til at genoprette balancen. I dag er sælerne fredede, så bliver der for mange, når de ikke har naturlige fjender blandt dyrene, som f.eks. spækhuggerhvalen.

Tom Nielsen
Camilla Nielsens Vej 2 , 2000 F

I Guder hvor er det godt
Kvadet om Odysseus, Due og Brian (bagsidelederen den 29. september) er gået på omgang i Stadsbiblioteket i Lyngby – og stemningen er steget fra glimrende til dionysisk.

Kasper Rud
Abildgårdsvej 24, Virum

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her