Læsetid: 2 min.

Radikal klæbrighed

De radikales moral er en såkaldt dobbelt af slagsen og til fals for småpenge
Debat
11. oktober 2002

Politik
I sin udmærkede påpegning af den radikale skatteordfører Anders Samuelsen og hans partis dobbelmoral i forbindelse med indgåelsen af arbejdsmarkedsforliget i denne uge, overser -dt (David Trads i leder den 9. oktober) et par forhold, som ændrer sagen fra almindelig genkendelig dobbeltmoral til en særlig klæbrig udgave af slagsen.
Et er Trads’ påpegning af de radikales forargelse over regeringens og Dansk folkepartis overførsel af u-landshjælp fra verdens fattigste til danske hofteoperationer i forbindelse med finansloven for i år, på den ene side. Og så på den anden side samme radikales i øvrigt ultimative krav til arbejdsmarkedsforliget om, »at de penge, der blev sparet på midler til modtagere af kontanthjælp og modtagere af dagpenge, skulle gå til skattelettelser for dem, som tjener godt«, dvs. især den radikale kernevælgergruppe blandt den bedststillede fjerde- eller tredjedel af befolkningen. Det er såmænd klamt nok i sig selv.

’Ny akse’ i dansk politik
Men dertil skal lægges, at den radikale Margrethe Vestager samtidig i Deadline på DR2 8. oktober, godt hjulpet af studieværten Claus Hagen Petersen, der åbenbart ikke var klædt på til at inddrage det nys indgåede forlig, nærmest opfinder en ny akse i dansk politik. En akse der, i modsætning til den gamle højre-venstre akse med de radikale i en midterposition, placerer de radikale som ekstremet i den ene ende af aksen med Dansk folkeparti i den anden yderposition. Aksens politiske omdrejningspunkt er ifølge Vestager globalisering og flygtninge/indvandrere, hvor de radikale
giver den som humanitære internationalister overfor Dansk Folkepartis fremmedforskrækkede, indskrænkede og provinsielle danskhed.

Dagens clou
Hertil skal så lægges dagens clou fra P1’s orientering 9. oktober ved Torben Krogh, at udover at det ultimative krav om skattelettelser var Radikalt, så var Dansk folkeparti først imod at anvende besparelserne på kontanthjælpen til skattelettelser. Men da folkepartiet, det kære væsen, så fra regeringen, det lige så kære væsen, hører, at de kontanthjælpsmodtagere mv., der rammes af forliget for langt hovedpartens vedkommende er »folk med anden etnisk baggrund«, som det hedder, så tager det logisk nok kun et øjeblik for det betændte folkeparti at snurre rundt på sine folkelige fødder og tilslutte sig de Radikale humanitære internationalisters skattelettelser.
Moralen er, at den nye politiske akse med de radikale som stålsatte humanister er (endnu) et politisk bluffnummer. De radikales moral er tværtimod en såkaldt dobbelt af slagsen og til fals for små-penge.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her