Læsetid: 1 min.

Stop lige en halv

Det er Socialdemokratiet og ikke den nuværende regering, der har rekorden i at presse flest mulige forslag igennem på kortest tid på skatteområdet
Debat
29. november 2002

Lovgivning
Information skriver den 20. november, at regeringen slår rekord i lovsjusk. Det har været et travlt første år med den borgerlige regering, og tempoet er da også sat ned nu. Der skal ikke herske tvivl om, at lovforslagene skal være ordentligt forberedte, og at der skal være tid til den fornødne behandling i Folketinget. Det bestræber vi os derfor på.
Information måler lovsjusk på antallet af gennemførte love. Nu er det for det første gudskelov ikke sådan, at hver eneste lov Folketinget vedtager er udtryk for lovsjusk.
For det andet: Hvor mange lovforslag skal der så til en rekord? Lad os se nærmere på skatteområdet, som nævnes i artiklen. Skatteministeriet er ofte hovedbidragyder til lovarbejdet i Folketinget. I de seneste år er der af skatteministeren fremsat og vedtaget mellem 27 og 53 forslag opgjort på hele Folketingsår. 27 forslag i hele Folketingsåret 2001/02 og 53 i hele Folketingsåret 1997/98 og 1999/00.

Stavads rekord
Information sammenligner med 1998 efter valget. På skatteområdet blev der dengang fremsat og vedtaget 25 forslag af skatteminister Ole Stavad (S).
I 2002 blev der fremsat og vedtaget 27 regeringens forslag. Det er flere – ingen tvivl om det. Men er det rekord? Altså sådan helt rigtigt?
Stavad fremsatte og fik vedtaget sine forslag mellem den 26. marts 1998 og den 26. juni 1998. Altså på tre måneder. Den borgerlige regering fremsatte og fik vedtaget sine forslag fra den 5. december 2001 til den 31. maj 2002. Altså ca. seks måneder.
Så hvis der tages hensyn til den tid, Folketinget har til rådighed til behandling af forslagene, så er det Socialdemokraterne, som har rekorden i at presse flest mulige forslag igennem på kortest tid på skatteområdet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her