Læsetid: 2 min.

Despekt i det store

Omar Shahs pseudodemokratiske plidder-pladder
Debat
10. december 2002

Etnisk
Pseudodemokraten Omar Shah skriver i kommentaren »Dansk kultur og respekt« (22.november) bl.a., at »respekt er en seriøs mangelvare i mødet mellem Danmarks forskellige kulturer«. Han taler om »stereotyper« og »fordomme«, som ifølge Shah alene bunder i uvidenhed og fordomme. Som eksempler på sådanne ’fordomme’nævnes undertrykte muslimske kvinder og danske ludere.
Ifølge Shah har vi intet valg – Danmark er blevet et multi-kulti land, og selv hvis der ikke fandtes muslimer i Danmark ville autonome, indremissionske og Jehovas Vidner stadig på nogle punkter have meninger, der afveg fra ’normen’.
Shah foreslår, at man i kulturmødet baserer sig på fakta i stedet for fordomme. Men generalisere er netop, hvad han gør, når han hævder, at »mange danskere udviser foragt og snæversyn overfor islam«. Og kæden hopper helt af, da Shah postulerer, at »tolerancen over for religiøse mindretal i det islamiske kalifat er uden sidestykke i historien«, og at »dette skulle være en stor kamel at sluge for danskerne«.

Svært at sluge
Næ, det, der er svært at sluge, er, at, uanset om Omar Shah taler om sharia, (religiøs) kvindeundertrykkelse eller extremistiske religiøse ledere, sovser han sin sympati for det hele ind i pseudodemokratisk plidder-pladder og slet skjult despekt for »danskerne« og den virkelige verden.
En del af den politiske virkelighed i Danmark lige nu er, at vold mod kvinder ifølge visse mandlige etnorepræsentanter skal ’forstås’ og ’respekteres’. Også en dansk redaktør ved et stort formiddagsblad slog fornylig til lyd for en særlig forståelse for visse indvandreres ’kultur’ med hensyn til omskæring. Og etniske lobbyister har travlt med at overbevise politikerne om, at de endelig ikke må røre ved tvangsægteskaber, da »det er en vigtig del af indvandrernes kultur«. Det til trods for at flere og flere unge indvandrerkvinder må bosætte sig i bl.a. Sverige med en helt ny identitet. At regeringen tager problemet alvorligt kan måles ved, at man har øremærket hele 12 mio. kroner til en særlig indsats mod vold i specielt de etniske miljøer.
Det foreløbig ultimative udtryk for ’kulturel’ despekt for (danske) kvinder stod at læse på en hjemmeside tilhørende en dansk-pakistansk politiker dagen efter angrebet på WTC. Her skrev en debattør bl.a.: »Hvorfor er Bin Laden så populær, når jeg har en større... hans næste mål bliver en dansk luder... han understreger, at han vil smadre en hvilken som helst dansk kvinde...« Den norsk-pakistanske standup-komiker Shabana har udtrykt det således: »Når mænd udsættes for vold, hedder det tortur. Når kvinder udsættes for vold, hedder det kultur«.
Omar Shah slutter med at sige, at »mennesker er forskellige og har forskelligt syn på tingene«. Det er meget muligt, men medmindre Shah opgiver drømmen om et islamisk storkhalifat med alt, hvad det indebærer, er jeg bange for, at der slet ikke er nogen fremtid – multikulturel eller ej.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her