Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
17. december 2002


Skattestop til gavn for alle
Morten Homann fortæller (7. december), at skattestoppet alene gavner de rige. En smule refleksion viser imidlertid, at han tager fejl. Det, som belaster små økonomier mest, er afgifter på forbrugsvarer – madvarer, varme, benzin, mv. Ser vi på de seneste 10 års lykketoftøkonomi, er der ingen tvivl om, at der netop i denne periode er gjort en stor indsats for at hæve afgifterne. Det har været selve det finansielle grundlag under den sidste socialdemokratiske æra. Nu har VOK-flertallet stoppet skatte- og afgiftsstigningerne. Dette kommer mere end noget andet de mindre bemidlede til gavn. Homanns pludren om skattepolitik alene for de velstillede er derfor ukorrekt og et typisk eksempel på venstreorienteret fordrejning af virkeligheden. Skattestoppet er til gavn for alle Danmarks borgere!

Morten Messerschmidt
Foderstofgården 38
Frederikssund

Klogt af Sakajev
Så rejste Ahmed Sakajev, sikkert også klogt gjort set i forhold til den D(F)anske følgagtighed overfor fremmede. Her er England trods alt et langt bedre land at opholde sig i for fremmede. Det er sikkert også klogt set udfra hans egen sikkerhed. Når kriminelle fra den russiske mafia tilsyneladende har ’fri’ adgang til at hærge i Danmark som kriminelle, vil en likvidering eller en ’afhentning’ (under bedøvelse) vel være en smal sag for KGB? Jeg tiltænker ikke dansk politi viljen til beskyttelse af Sakajev på livstid nogen succes.
Besynderligt at konstatere, hvordan Rusland efter at have forsøgt at presse Danmark, nu på samme måde kaster sig over England? Det er faktisk underligt, at vi her i landet aldrig, selv under den kolde krig, har været udsat for et direkte politisk pres fra russisk side som i den forgangne måned. Dengang vi startede de første handelsrelationer med Sovjet USSR, under Nikita Krustjov var det politiske pres imod aftalen fra USA langt større.

Bent Brogaard
Provstevænget 5, Galten

Etisk Råd benægter ’smagsdommeri’
Den ny formand for Etisk Råd, statsministersøn, overlæge Ole Hartling, vil ikke kaldes ’smagsdommer’, men ’landkort’. ’Dommere’ er rådet dog, forsåvidt som en klonings-udførende læge som den italienske, ville blive straffet i Danmark, og det skyldes, at folketinget har adlydt Etisk Råd.
»Når to deler et ansvar, har de hver en procent«, mente Piet Hein.
Respekt for individuel selvbestemmelse dur ikke vedrørende adgang til våben.
Hartling er demagog, når han deraf udleder, at lægeetikernes formynderi også er OK.
Vedrørende barmhjertighedsdrab, ny måder at få børn og indsigt i din egen diagnose, bør vi gøre, som vi gjorde, da vi indførte fri abort, for at lade kvinder bestemme over deres egen krop. Forbrydelse uden offer, bør en liberal regering afkriminalisere.

Bo Warming
Bjelkes Alle 46, Kbh.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her