Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
15. januar 2003


Selvmål
George Bush påstår hårdnakket, at Irak besidder masseødelæggelsesvåben. Hvordan kan han vide det? En nærliggende forklaring kunne være, at USA selv har leveret sådan noget til landet engang. I tiden før Golfkrigen var Hussein jo gode venner med USA og fik millitært udstyr herfra. Ris til egen røv.

Henrik Poulsen, Solbjerget 23, Birkerød

Boel snakker udenom
I et lille læserindlæg den 31. december stillede jeg Erik Boel det klare spørgsmål, om han selv og Europabevægelsen går ind for en EU-forbundsstat. I stedet for at svare skriver han et længere indlæg om globalt samarbejde, som ikke har noget med spørgsmålet at gøre. Kunne Erik Boel ikke for en gangs skyld undlade at tale sort og oplyse læserne med et kort svar på et klart spørgsmål?

Niels I. Meyer
Hørsholm

Væddemål
Bjørn Lomborg har flere gange udfordret sine kritikere til et væddemål, om hans tal var rigtige. Men kritikerne har aldrig turdet, da de var bange for, at fremtiden ville holde med Lomborg. De har derimod aldrig været bange for at satse milliarder af skatteydernes penge på investeringer, der kun gav mening, hvis deres egne tal holdt stik.
Denne ensidige anti-lomborgisme kan man også se, når der påvises fejl. Lomborg byggede sine opfattelser sin opfattelse af metaldåsers brændbarhed på officielle kilder, men når det viser sig, at det ikke virker på Amagers forbrændingsanlæg, er det Lomborg, der kritiseres, ikke den oprindelige kilde. Der bruges flere tusind gange så mange penge på miljøaktiviteter som på Lomborgs institut, alligevel bliver Lomborg kritiseret flere tusinde gange så meget som miljøaktivisterne tilsammen, er det rimeligt?
Lad kritikerne satse den gode flaske vin på Lomborgs væddemål, så vi kan se, hvem der har ret, ellers vil det være alt for risikabelt for samfundet at satse hundredevis af milliarder over en årrække på, at hans kritikere har ret.

Iver Hagel-Sørensen
Hyltebjerg Allé 78A st.m.
Vanløse

Den mindst lige så ringe
En bestemt tv-reklame peger på et meget ubehageligt dilemma: En pæn ældre dame ved stambordet i sin café bortvises af tjeneren, som meddeler, at man frem over satser på en smart og yngre målgruppe. Vi gamle Informationslæsere er ved at komme i samme umulige situation som damen: ’Find Dem i hvad som helst eller find Dem i Ekstra Bladet’. Har I overvejet at skifte motto til: ’Den mindst lige så ringe’.

Jørn Møller
Sønderskovvej, Sorø

Velnærede og veludrustede
Jeg har ingen anelse om, hvorfor regeringen sparer ekstra meget på nødhjælp til de sultende i Afrika, men kunne det være en forklaring, at udenrigsministeren nu igen har set en række billeder af de ualmindeligt velnærede og veludrustede soldater fra Etiopien, Eritrea og Zimbabwe?

Peder Ellegaard Larsen
Blankager 53, Albertslund

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her