Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
14. januar 2003


Fyr løs
Kan dåser brændes?
Kan Lomborg fyres?

Søren Blaabjerg, Hørning

Ringe underskriftsindsamling
En underskriftsindsamling imod Informations holdning er for mig en hoven handling mod andre læsere. Billedet er den dydige elev, der råber til klasselæreren, at »David siger grimme ting, og få ham til at holde op«. Det er umodent. Hvis man ikke kan tåle mosten, så deltag i debatten, eller sig avisen op. Det gjorde Krarup i sin tid – begge dele, forresten... Og lige meget hjalp det, men holdningerne kom frem, og man kan argumentere for og imod.
De fleste offentliggjorte læserbreve i ’debatten’ vedrørende David Trads er skrevet af de samme, som altid får deres mening frem i Information. Men det er godt, at andre meninger luftes. Information har to ledere, som – når de er bedst – svarer til teaterets to masker: Tragisk og komisk. Når Information er bedst er den samtidig den værste avis at læse, for så giver den mig ikke ret. Jeg ønsker en avis, der ikke slikker mine meninger op ad ryggen. Min avis skal kunne støtte ytringsfrihed for nazister, men samtidig fortælle mig hvad nazismen er. Det samme med andre -ismer, være det kommunisme eller kapitalisme.

Normann Aa. Nielsen
Søbyvej 5, Gylling, Odder

Verdens vildledte tilstand
»Der er tendenser til et eksperttyranni, som risikerer at undertrykke den frie folkelige debat. Befolkningen skal ikke finde sig i løftede pegefingre fra såkaldte eksperter, der mener at vide bedst«, udtalte regeringschefen, og så gik man ellers til makronerne. Regeringen med supportere fik omtrent fjernet alle relevante elementer, som ellers ’kan være gode nok til at formidle faktisk viden’. Fornyelse: Derefter ansatte man en såkaldt ekspert som leder af et foretagende, der skulle formidle viden indenfor grænseoverskridende problematikker.
At denne direktør ifølge officiel afgørelse har vildledt offentligheden verden over indenfor en væsentlig del af hans virkefelt, får ikke umiddelbart nogen ansvarlig minister op af stolen. Ansættelsesmyndigheden er tilfreds med status quo. Man skal jo ikke bedømme direktøren på basis af vildledende materiale, der i bedste fald vidner om direktørens uvidenhed indenfor det felt, han ellers pr. definition skal lede kyndigt. Man har dermed ikke gjort op med noget ’eksperttyranni’ – blot har man anerkendt at have bragt dele af det ned på et niveau, der er svært at matche i ufrivillig grinagtighed, men måske til gengæld lettere at forstå for fornyelsens lovgivere.

Jesper Hansen
Stengårds Allé 197, Søborg

Hvad ville du?
Hvis jeg havde boet i Afghanistan, ville jeg – selv om jeg langtfra er kommunist – hellere have levet under kommunistisk styre end under det Taleban-styre, som blev hjulpet godt på vej via USA’s hjælp til muhajedinerne. Hvis jeg havde boet i Chile, ville jeg hellere have levet under den demokratisk valgte Allendes socialistiske styre end under styre af diktatoren Pinochet, som kom til magten ved et militærkup, godt støttet af USA.
Hvad ville du, David Trads?

Aase Bak-Nielsen
Skalvej 14, Nibe

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her