Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

9. januar 2003


Festhøjen
*Nytaarsfrøet trodser mørket
og indskriver venligheden.
Hun er vel nok velsignet god.
Blodbøgen kan fortælle meget
lissom en gammel, fin olding
i Kirkernes huse,
hvor mennesker vågner til et bedre liv.

Peter Huss

Bank til kunderne
*Med bankernes forslag til dankortgebyr kan man vel spørge, om vi nu skal redefinere begrebet bankrøveri.

Kjeld Chr.Krarup,
København Ø

Kære David Trads
Blot en lille opmuntring: Det er beundringsværdigt, at du igangsætter en debat om ’Kommunistisk ondskab’ og ’Det gode Amerika’. Jeg håber, at I vil holde gang i debatten så længe, at også kritiske læsere kan forstå, at ’ret skal være ret’, selv om man er socialist dybt i sit hjerte og daglige handlen.
Jeg synes virkelig, at den debat, du har sat i gang, viser dit format for chefredaktør og evne til at gøre diskussionsfladen bred, og Information til en troværdig og ikke alt for ensidig avis.

Gunver Larsen
Farum Hovedgade 82 H, Farum

Hvor ligger ’Det klassiske Europa’
I Information weekend 28.-29. december, under ’I/kommentar’, argumenterer Helle Thorning-Schmidt, MEP, S, med afsæt i påstanden: »Desuden er Tyrkiet det første kandidatland, der ligger både i og udenfor det klassiske Europa.«
Er det korrekt eller er ’Det klassiske Europa’ en flexibel størrelse alt efter ens politiske budskab?
1. Da Danmark kom med i Fællesmarkedet, efter folkeafstemningen i 1972, omfattede dette også Grønland, og Grønland var med indtil 1985. Ligger Grønland indenfor eller udenfor ’Det klassiske Europa’?
2. Spanien er med I EU. En lille del af Spanien (Ceuta) ligger syd for Gibraltarstrædet og dermed i Nordafrika. Er det udenfor eller indenfor ’Det klassiske Europa’?

Nils Holsko
P.t. Skiverenvej 69
Råbjerg

Velkommen til det 21. århundrede
Niels I. Meyer fra JuniBevægelsen har naturligvis ret i, at national suverænitet stadig er relevant (indlæg den 31. december). Uenigheden mellem os består i, at jeg mener, at den ikke kan stå alene. I den internationaliserede verden, er vi nødt til at gå et skridt videre.
Hvis suverænitet er at have indflydelse på forhold, der under alle omstændigheder påvirker Danmark, kan vi vinde suverænitet ved at indgå i et samarbejde med andre lande for at løse
fælles problemer. Det er, hvad Meyer hånligt kalder at »deponere beslutningskompetencen i Bruxelles«.
Kun ved fælles international indsats kan vi reducere drivhusgasudslip, bekæmpe terrorisme og forhindre at enkeltskrogede skibe lækker fed klæg olie, der skyller ind på de danske kyster.
Derfor er det i virkeligheden suverænitetsafgivelse, at Danmark har valgt at stå af på EU-samarbejdet, når det gælder den fælles valuta, forsvar og retsligt samarbejde. Det er kun ved fuldt og helhjertet at gå ind i det europæiske samarbejde, at vi kan bevare og vinde suverænitet – her nytter det ikke at trække dynen op over hovedet, Meyer!

Erik Boel
landsformand for Europabevægelsen

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu