Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
7. januar 2003


Uddrag af læserbreve om David Trads’ leder den 28. december:

Disneyland til redning
Når man mener at kunne sidestille Ortegas Nicaragua og Castros Cuba med f.eks. Pinochets diktatur i Chile (betalt og iscenesat af USA!), så er man vel heller ikke i stand til at levere kvalificerede politiske analyser om USA’s aktuelle rolle i Venezuela eller Mellemøsten.
For resten hørte jeg Trads sige i Deadline, at det var USA, der har »reddet Europa fra fascismen«. Må jeg gøre opmærksom på, at Sovjetunionen har betalt sin kamp mod Hitler med over 20 millioner døde. Og det var i Stalingrad og på de russiske marker, slaget for Europa blev vundet, ikke i Disneyland!

Elisabeth Bense, Frederiksberg

Rød grådighed
Lula, Brasiliens nyvalgte præsident, proklamerer: tre måltider mad om dagen til alle. Vi står her med et krystalklart eksempel på international terrorisme, noget som verdens demokratiske (sam)vittighed vil vide at destabilisere. Jeg forventer en begejstret leder af David Trads i sidstnævnte anledning.

Claus Heinberg, medlem af tidsskriftet SALT’s redaktion

Udødeligt
Det er bekræftende at få gentaget de bedste af de udødelige argumenter mod David Trads’ knæfald for den vulgære antikommunisme. (31. december). På trods af tilbageslag og visse fejl, forbliver socialismen, fredens og den progressive menneskeheds sande håb.
David Trads skulle tænke på den skæbne, der overgik Lars Hedegaard og Lars Willemoes dengang de, med Information som springbræt, på det usmageligste angreb de danske progressive, der uforbeholdent støttede den revolutionære kamp i Den 3. Verden.

Walther Juul Hansen,
V. Skerninge

Nævn et navn
Ligestilling, nedrustning og mod Vietnamkrigen – disse mærkesager er ikke odiøse for Trads (eller er de?), men da samme mennesker ifølge Trads også var begejstrede for Sovjetunionens og DDR’s diktaturer, kan de nu defineres som ude af stand til at skille godt fra ondt, godtroende, blinde. Trads har mødt sådan nogle, kan man forstå – præsentér mig for én uden for Danmarks kommunistiske parti, Trads, de hænger og hang ikke på træerne, hverken dengang eller nu.

Vibeke Thomsen, St. Heddinge

Stars, stripes and Bush
Ét er, at David Trads negligerer USA’s forbrydelser mod menneskeheden, men det kan da ikke være ligegyldigt, at USA’s præsident netop nu er en mand, der med Günter Grass’ ord (citeret i Information 2. januar er en trussel mod verdensfreden. »Den farlige blanding af finansielle, politiske og familierelaterede interesser har gjort ham til en virkelig farlig politiker«. Dette land, hvis præsident udstedte et ultimatum: »Hvis I ikke er med os, er I mod os!«, mener David Trads, at vi alle skal elske.

Aron Engelhardt, Frederikssund

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her