Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

6. januar 2003


Frie skud
Det er lidt rigeligt, når David Trads forlanger, »at det amerikanske folks frihedstrang også bør være vores«. Hvordan skal vi dog kunne leve op til det amerikanske folks legendariske våbenliderlighed? For slet ikke at tale om det folk, der er mere end villigt til at sende hele den amerikanske krigsmaskine ind mod et land, som det ikke engang aner, hvor ligger?

Vagn Søndergaard
København K

P1 og liberalismen
Fremtidsforskeren Martin Ågerup skriver den 2. januar om skattebegrebet som tvangsforanstalning og om liberalismens moralfilosofiske grundlag. Åge-rups artikel og synspunkter kalder ikke i sig selv på reaktion.
Men han tager afsæt i et billigt – og usagligt! – udsagn om DR’s P1, hvor man ifølge Ågerup ofte bliver »konfronteret med ikke-liberales udlægning af liberalismen«. Det kan jeg både bekræfte og forsvare.
Liberalismen bliver i P1 både behandlet gennem interview med liberalister og ikke-libera-
lister. De første, som jo bl.a. omfatter den nuværende regering, præsenterer og forsvarer deres holdninger og handlinger. Og
ikke-liberalister, herunder oppositionen, har adgang til at vurdere – og også gerne kritisere – grundlaget for og resultaterne af liberalismen. Alsidighed og mangfoldighed er kerneværdier for DR, og det fordrer jo netop at sager ses fra flere sider, og at holdninger vurderes af både de, der har dem, og de der ikke deler dem.
Vi gør i disse år en stor indsats for at øge mangfoldigheden, alsidigheden, åbenheden og debatten på P1, senest med et helt nyt debatprogram, P1 Debat, hver dag kl. 12.30 og 21.10. Det er for billigt at kritisere P1 for at lade ikke-liberalister vurdere liberalismen. Tænk, hvis man vendte argumentet om og argumenterede for, at P1 ikke skulle lade ikke-socialister vurdere socialismen!

Leif Lønsmann,
Radiodirektør, DR

Misbrug af sygesikringskort
Lektor i strafferet, Jørn Vester-gård mener jvf. artiklen i Information den 23. december, at det er dybt uetisk og anstødeligt, at Frederiksberg Hospital har anmeldt misbrug af sygesikringskort til politiet, da der er tale om personer med manglende opholdstilladelse til Danmark, der har gjort brug af samme sygesikringskort.
Han følges op af Sofie Hæs-torp Andersen fra Socialdemokraterne, der ligefrem taler om, at alle har ret til sundhedsbehandling i Danmark. Dette betyder reelt, at alle, der ønsker gratis sundhedsbehandling, kunne komme til Danmark og gøre brug af det samme sygesikringsbevis
Dette er i strid med et retssamfund og er selvfølgelig forkert, og Jørn Vestergårds harmeover den anmeldelsen af dokumentforfalskningen vidner om mangel på samfundsøkonomisk overblik.
Såfremt offentlige ansatte skulle yde sundhedsbehandling til personer uden et sygesikringskort, bør dette anses som embedsmisbrug og føre til en
disciplinærsag.
Konsekvensen af strafferetslektorens holdning er samfundsmæssig uforsvarlig, og medfører rent sundhedsfagligt fejlagtige journaler med konsekvenser ingen kender.

Christian Torben Lindhardt-Larsen
Duemosepark 168, 3520 Farum

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu