Læsetid: 1 min.

Neoliberalistiske rødder?

Ulandene har ikke brug for miljøminimumskrav og vestlig protektionisme
2. januar 2003

Globalt
Under Informations ivrige dækning af »neoliberalismen« har det tilsyneladende undgået redaktionens opmærksomhed, at et stærkt neoliberalistisk synspunkt i øjeblikket er ved at samle opbakning blandt Danmarks globaliserings-kritikere.
Det pågældende synspunkt er kravet om afskaffelse af EU’s landbrugsstøtteordninger. At dømme efter topmødedækningen bakkes kravet om radikale liberaliseringer nu op af så forskelligartede aktører som Tony
Blair, Anders Fogh Rasmussen, Globale Rødder og dansk ATTAC. Og lad os ikke glemme Enhedslisten og Kjeld Albrectsen, der i Folketinget har foreslået en afvikling af EU-ordningerne indenfor en fem-års periode.
Et flot krav, der bringer Enhedslisten helt i sync med ofte fremførte krav fra internationale institutioner såsom WTO og Verdensbanken. Når nu ATTAC, Enhedslisten m.fl. har indset at fri handel og åbenhed tjener alle bedre end protektionisme og statsstyring – hvad så med at lade bølgen brede sig til relaterede områder?
Ulandene vil have langt lettere ved at tiltrække udenlandske investeringer, hvis vi i fællesskab kunne lave handelsaftaler, der ikke var betingede af miljø-minimumskrav og anden form for vestlig protektionisme.
Vi er mange der ville glæde sig over Enhedslistens og Attacs hjælp til et sådant projekt.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu