Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
12. februar 2003


Nyt Europa svigter
»JuniBevægelsen svigter«. Sådan skriver Jakob Erle den 4. februar. JuniBevægelsen svigter, ifølge Erle, fordi Jens Peter Bonde ikke har gjort spørgsmålet om ligestilling til et centralt punkt for sit arbejde i konventet.
Jeg kan oplyse Jakob Erle om, at JuniBevægelsen arbejder for ligestilling fra Ulla Sandbæks plads i EU-parlamentet. I den
sociale arbejdsgruppe i EU-konventet har Jens-Peter Bonde fremsat forslag på de områder, der er vigtigst for kvinders stilling, nemlig sikring af den skattefinansierede velfærdsmodel.
Jeg kan endvidere orientere om, at også Helle Thorning-Schmidt og Lone Dybkjær har fremsat udmærkede mindre – men vigtige – detail-forslag, som også vedrører kvinders
stilling. Disse forslag støtter
JuniBevægelsen varmt, selv om vi dog er dybt uenige i, at EU har brug for en forfatning med fælles præsident osv. Så kommer vi til det punkt, hvor jeg føler mig svigtet af Nyt Europa: Ligestilling er, ifølge Erle, en af de sager, som centrum-venstrekræfter burde fremme i EU. Ja, Jakob Erle! Den sang kender vi allerede fra SF og Socialdemokratiet: Hvis bare EU bliver rødt og grønt, så rejser alle såkaldt progressive sig, modtager Giscards velsignelse og synger tre gange amen! Jeg havde en forhåbning om, at Nyt Europa ville bidrage med noget nyt i debatten om konventet. De kalder sig kritiske ja-sigere, men foreløbig er der ikke udgået mange kritiske ord fra deres mund om magtarrogance og lukkethed i konventets arbejde. Nyt Europas kritiske ja-sigere har ej heller stået i kø for at ytre sig om de problemer, der stadig består med at gøre EU demokratisk.

Hanne Dahl
JuniBevægelsen

Hvorfor ikke Portugal?
Vil man bevare freden i verden, er krig ofte den eneste løsning, det ved vi. Derimod har det sikkert undret mange, at begivenhederne den 11. september 2001 har fået præsident Bush til at forberede en krig mod Irak. Hvorfor ikke Portugal?
Det træffer sig imidlertid således, at jeg i min besiddelse har klare og uimodsigelige beviser for Iraks indblanding. Det drejer sig om min nabo, hvis navn jeg dog kun kan afsløre over for rette vedkommende.
*1. Han er jordaner, med andre ord fra et land, der geografisk er tæt knyttet til Irak.
*2. Han har en dom for biltyveri, med andre ord kapring af et samfærdselsmiddel.
*3. Han har flere gange (til mig) udtalt sig nedsættende om Saddam Hussein – man spørger sig selv, hvad sådan en afledningsmanøvre skal til, hvis manden har rent mel i posen?
*4. Han var ganske givet ikke hjemme den 11. september.
*5. Fru Møller (inde ved siden af) siger, hun er bange for ham.
Jeg har naturligvis straks kontaktet den amerikanske ambassade, og de siger, det er det bedste spor, de har fået hidtil. Så hvis nogen stadig skulle være i tvivl om, hvad det er for hemmelige oplysninger, USA holder tilbage, og hvad det er for meddelere, hvis identitet man af hensyn til deres sikkerhed holder hemmelig, kan jeg altså allerede nu løfte sløret.
Det er Mig.

Erwin Neutzsky-Wulff
Tinghøjvej 35, Havndal

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her