Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
24. marts 2003


Risikogruppe
* 50 procent af unge mænd mellem 18 og 25 stemmer på Venstre.
Det er den samme gruppe som skriver sig for størstedelen af trafikuheld med dødelig udgang.

Claus Heinberg, Brumleby

FN-sporet
*Per Svig Møller!

Ib Jensen, Søborg

Boykot Bush!
Så er det vist på tide at boykotte amerikanske varer, hvis du ikke er begyndt på det forlængst. Visse amerikanske produkter kan være svære at komme uden om, men hver gang du står overfor et valg der byder på rimelige alternativer, har du mulighed for at tilkendegive hvad du mener om USA’s udenrigspolitik.

Carl Bloch
Rønnevangshusene 1, 1. mf.
Tåstrup
Medlem af De Grønne

Stofudvælgelse
I en tid, hvor verden er ved at bryde i brand og hvor der er ganske mange begivenheder og situationer i både international og hjemlig politik der burde analyseres, bruger man i sidste mandags avis omkring to hele sider på noget så betydningsløst og inferiørt som sport. I en avis, der i forvejen kun råder over 12 sider, anvender man efter at Information har fået en ’sportsfikseret’ chefredaktør uforholdsmæssig meget plads på dette stofområde, der med rette aldrig før har været særligt prioriteret på Information.
Hvorfor vælger redaktionen at opprioritere denne form for skriverier, der efter hvad dem der ved noget om sligt, siger findes betydeligt bedre i ’formiddagspressen’. Det var betydelig mere på sin plads i Information at gøre en forskel til den del af pressen, der bringer den slags ’luderjournalistik’ og benytte spaltepladsen til væsentlige ting.

Lars H. Dideriksen
Solsikkevej 5, Hundested

Manglende EU-ambitioner
På Udenrigsministeriets hjemmeside findes det nye fælles udspil til EU-Konventet fra regeringen samt Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre. Udspillet indeholder gode elementer, som måske kan få den danske befolkning til at stemme ja til at slippe af med de forældede og skadelige forbehold og få en ny samlet forfatningstraktat. Og det er set med danske øjne det vigtigste.
Hvis man derimod anskuer det hele med europæiske øjne, så kan man ikke lade være med at være lidt skuffet. Langt hen ad vejen cementerer udspillet nemlig den nuværende mellemstatslige struktur i EU. Således hedder det bl.a. »Vi ønsker at fastholde, at den fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik er mellemstatslig« og senere »det (skal) gøres klart, at der er tydelige grænser for EU’s beføjelser«.
Mit spørgsmål hertil er: hvorfor? Skal der også være tydelige grænser for f.eks. de nationale regeringers beføjelser? Eller skal vi i stedet i fremtiden gå uhildet til opgaven og i hvert tilfælde se, hvor opgaven løses bedst og mest demokratisk for alle borgerne?
Min holdning er, at vi må holde op med at stole så blindt på, at de gamle nationalstater selv kan løse nutidens og fremtidens udfordringer. Et stærkt, samlet og demokratisk Europa er i den grad vores og andre europæeres interesse.

Tomas Bech Madsen
Europa-Parlamentskandidat (R)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her