Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
20. marts 2003


Billeder af rå krig
Mariana Burmeister problematiserer i Information weekenden 15.-16. marts de danske tv-stationers manglende retningslinjer for beskyttelse af børn mod særligt voldsomme billedreportager fra krigssituationer. Problemstillingen er yderst relevant og artiklen rummer mange gode pointer, men det kan undre hvorfor Information har valgt at krydre artiklen med selv samme typer af krigsbilleder på forsiden af avisen. Fjernsynet kan slukkes og forældre bestemmer (forhåbentlig) selv, om poderne skal have tv på deres værelser. Men er det rimeligt, at man skal lære en treårig ivrig posthenter, at han kun må tage rudekuverter, magasiner og postkort og ikke avisen med ind til morgenbordet?

Hanne Svenningsen
Ægirsgade 48
2200 Nørrebro

Må de snart stå i kø!
Information melder 11. marts, at den ansøgte støtte til publicering af alternativt materiale vedr. missilskjoldet er afslået.
Information håndhæver herved sin ret til at være talsmand for en anden ordlyd end den der kommer til udtryk i regeringens missilskjoldsrapport.
Det er ej længe siden Rifbjerg gav udtryk for, at Information var ved at lægge sig på linie med den øvrige presse, hvilket med nævnte tiltag hermed er dementeret. Og David Trads har bevidnet en fast hånd overfor en demogogisk udvikling.
Må givtige finansieringskilder snart stå i kø hos Information!

Ole Kløcker
Gasværksvej 35
1656 Kbh. V

Signalforvirring
SF’s formand, Holger K. Nielsen (HKN), forklarer den 27. februar i en kronik, »EU som venstrefløjens projekt« (!) ikke, hvorfor SF tilsyneladende kan gå ind for den ensrettede ultraliberalisme i EU. Her tænkes bl.a. på de skarpe krav om mere og mere markedsdirigering af flere og flere forhold. Dvs. ikke ’kun’ gældende for handel med varer som maskiner, forbrugsvarer og fødevarer, men også en række hidtil offentlige serviceydelser og offentlige virksomheder via privatiseringer og udliciteringer. Herved mistes en væsentlig del af den demokratiske indflydelse på og kontrol med det, der privatiseres. Der er nærmere brug for mere og reelt demokrati. Hidtidige offentlige serviceydelser og virksomheder skal heller ikke gøres til genstand for risikobetonede forretningsmetoder med fokus på pengejagt.
HKN’s forhåbning om, at et samlet EU skulle kunne give et enerådigt USA et besindigt og kvalificeret modspil bygger på et urealistisk grundlag. Det kan måske nærmere tænkes, at det bliver den fløj i EU, der uforbeholdent støtter USA (f.eks. i spørgsmål som Irak-krigen), der får overtaget i EU (f.eks. efter et valg i Tyskland ?). Her er det nok mere realistisk med et særskilt udenrigspolitisk samarbejde mellem de enkelte europæiske lande som det, der rent faktisk finder sted. Her kan der også være andre alliancepartnere end de europæiske. (Fork. af red.)

Flemming Nielsen
Kildedalen 49, Hillerød

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her