Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
26. marts 2003


Selverkendelse
*Vi ka' råbe, vi ka' skrige –
vort forbrug kræver krige.

Bo Richardt, Espergærde

Sprogforureningskampagne
Også i dansk tv tales om Irak-kampagnen. Herre jemini! Hvis krig er kampagne, er da bombeofrene kampagnebidrag?

Jens Aage Øland, Århus

Krig kræver berufsverbot
Dansk Folkepartis medlem af Danmarks Radios Bestyrelse, Søren Espersen, krævede fredag, at den tyske dirigent, Gerd Albrecht bliver black-listet som dirigent for DR-Symfoniorkesteret. Kravet fra Dansk Folkeparti kommer som følge af, at DR-Symfoniorkesterets tyske dirigent, Gerd Albrecht torsdag aften for åben mikrofon kritiserede Danmarks deltagelse i den ulovlige krig mod Irak.
Kære Søren Espersen, det er helt rigtigt set af dig som bestyrelsesmedlem i DR – lad os nu få noget ordentlig berufsverbot og indskrænkning af
offentligt ansattes rettigheder, krig har jo sine omkostninger i baglandet!
Overlad endelig ikke denne alvorlige sag til orkestrets ledelse, sagen kræver simpelthen et håndfast politisk indgreb.
Hvad med yderligere at kræve, at alle musikere, der er krigsmodstandere, bliver blacklistet? Ville det ikke være en rigtig, rigtig god idé?
Personligt mener jeg, at radioen fra nu af og indtil krigen er afsluttet kun burde spille »Kong Christian« og »Star Spangled Banner« – eventuelt for afvekslingens skyld suppleret med lidt skotsk sækkepibemusik!
Det er sgu ikke til at holde ud, at de tyskere nu er blevet så fredselskende.
Vorwärts, Espersen!

John Reynolds
fredelig musikelsker
Galgebakken Vester 4-17A
Albertslund

Verden er af lave
Når verden er af lave, som den unægtelig er i disse dage, er det endnu mere vigtigt end ellers at opretholde ro og orden indadtil.
Det er vigtigt at lederne, de voksne, viser at moralen er intakt på trods af hvad der sker ude i verden. Og her svigtede
Information. Torsdag den 20. marts havde avisen et farvebillede på forsiden, som viste en lastbil med forkullede lig i ørkenen. Vores niårige dreng så det – undrede sig og blev bange.
Én af grundene (men ikke den eneste!) til at vi her i huset holder Information, er at vi på den måde undgår at få bloddryppende billeder af myrdede kvinder og lemlæstede børn ind ad brevsprækken. Vi véd godt at det findes, og at det er forfærdeligt. Det kan vi bl.a. læse om i Informations saglige og veldokumenterede spalter...
Men det er ikke den eneste grund til at Informations billedvalg den 20. marts forargede. Det er uværdigt for de stakkels dræbte mennesker at blive udstillet for verden i deres lemlæstede nøgenhed. Tænk, hvis deres slægtninge her på Nørrebro så dem sådan. Det er ligeså forargeligt, som da TV 2 viste den myrdede pædagog fra Islands Brygge blive transporteret ud af sit hjem som en sæk varer i en grøn plasticpose.
Vi hader krigen, mest for hvad den bringer familierne og børnene i Bagdad, men også for hvad den gør ved vores egen moral og anstændighed.

Pernille Flensted-Jensen
og Via Christensen
Husumgade 18, Kbh. N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her