Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
16. april 2003


Det er også synd for os...
*»Kære Børn i Irak. Vi, Christianias børn og unge, har samlet penge ind til jer i dag. Det har vi gjort, fordi vi godt ved, hvordan det er at være bange. I har fået taget alt, det i elsker og kender, fra jer. Det har vi ikke prøvet, men vi lever hver dag med truslen om, at vores by også bliver taget fra os. Her er det dog ikke bomber og granater, der ødelægger vores by, men penge. I vores land vil vores regering nemlig tage vores by og give den til nogle andre, der har penge. Vi kan ikke forstå det, og det gør os meget bange. Når vi ser jer græde og lide i fjernsynet, bliver vi meget kede af det. I har mistet alt, vi lever dog kun med truslen indtil videre. 1.000 kærlige tanker. Christianias børn og unge«.
Indsendt af Nils Vest, filminstruktør

Husk flaget i påsken!
Det er ikke længe siden vi havde en ’kultur’minister, som hævdede, at hun krummede tæer hver gang hun så nogen flage med dannebrog. Og en kendt filmproducent påstod i ramme alvor i TV Zulu, at »det danske svastika (dannebrog) burde indsamles og afbrændes«, idet han mente, at Dannebrog og et hagekors gik ud på det samme! Således kunne en kendt kulturpersonlighed end ikke skelne mellem vort danske flag og et hagekors.
Påsken står for døren. Lad os derfor vise vor glæde ved Dannebrog ved at flage, ikke kun når tante Sofie runder de 75, men ved at huske at flage i påskedagene. Skærtorsdag, på hel stang, på Jesu dødsdag langfredag på halv stang, og påskedag, da Kristus opstod fra graven, på hel. Dermed signalerer vi håb, trøst og glæde.

Rolf Slot-Henriksen
repr. for Danmarkssamfundet i Vejle og formand for foreningen Dansk Kultur
Mølgårdsvej 38, Vejle

Ubøsset bøsse
Mange tak for det fine citat fra min leder i sidste Panblad – det er fedt, at I som altid er vakse ved havelågen. Dog hedder jeg nu Sune Prahl Knudsen og ikke Simon, selv om det også er et rigtigt pænt navn.

Knus
Sune/Panbladet

Mærsk til Haag
Det er blevet foreslået, at Anders Fogh bør stilles for krigsforbryderdomstolen i Haag for sit medansvar for den ulovlige krig mod Irak. Det ville være urimeligt. Fogh er trods alt blot en sølle stymper, der mangler mandsmod til at sige fra, når det gælder. En bedre kandidat er skibsreder Mærsk McKinney. Han får dagligt 38.000 dollars ind på blot et enkelt af sine skibe, der sejler brændstof til USA’s tropper i Golfen. Efter Anden Verdenskrig undgik Mærsks far med nød og næppe at blive retsforfulgt for sit værnemageri for Hitler.
Forhåbentlig slipper sønnike ikke så let.

Ulrik S Kohl
Husumgade 15, Kbh. N

Efterkrigens luksusoliebad
Den forudsete plyndring af Iraks oliekilder, af mange kaldet krigens hovedformål, kaldes nu ’udvikling af oliesektoren’. Irakisk selvbestemmelse betyder nu indsættelsen med magt af en regering, der som krigsbytte, vil sluse det meste af Iraks olie ind i Amerikas økonomi. General Garner med eksil-marionetter som Chalabi skulle sikre det. USA står for 25 procent af verdens olieforbrug og det siges, at irakisk olie kan forlænge det mønster endnu 25 år. Forretningsgangene vil blive camou-fleret, idet lidt af olien vil gå til forbedring af det irakiske folks levevilkår. Så meget for demokrati, frie valg og ejerskab af
egne naturressourcer i
tilfældet Irak.

Jonah Ohayv
True Byvej 10, Tilst

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her