Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

28. april 2003


Aktiv dødshjælp
*Med de nu vedtagne, nye tophastigheder på 130 km/t herhjemme er der vel ikke andet for end at konstatere at regeringen og dens støtteparti administrerer deres egen, ganske særlige version af aktiv dødshjælp. Endda med ekstra »hjælp« til de af vores medborgere der ikke taler eller læser dansk, idet Dansk Folkeparti ifølge Berlingskes netavis »vil forbyde offentlige tilskud til fremmedsprogede kampagneskilte, der opfordrer indvandrere til at bruge sikkerhedssele«.

Peer Bentzen, Frederiksberg C

Det går stærkt
Den 23. april kl. seks oplyste (des)-integrationsminister Bertel Haarder i Radioavisen, at han ville sende alle disse flygtninge, der har fået afslået asyl, hjem her og nu. Fru Kjærsgaard var anledningen, vistnok. Også til Irak, hed det sig »idet der nu er fred i landet«, ifølge Haarder.
Hvornår har Danmark, der er den eneste okkupationsmagt, der har erklæret Irak krig og derved er bundet af Genève-konventionens regler, dog erklæret landet fred? Er det aftalt med USA?
PS. Allerede i syv-radioavisen trak han i land... Det går stærkt!

M. Johansson
Bording

På Cypern med Connie
Rune Lykkeberg har i Informations tillæg den 16. april begået en særdeles uforskammet artikel om charterturisterne. Rune Lykkeberg har tilsyneladende gennem skolegangen og efterfølgende uddannelse fået tilstrækkelig engelskundervisning, til at han klare sig selv. Men det berettiger ham absolut ikke til at gøre grin med den del af befolkningen, der aldrig fik et sådant tilbud. Især ikke, når det i store træk er den samme gruppe mennesker har udstiller i artiklen, som også har betalt hans uddannelse.
Mange charterturister får gennem charterrejserne en oplevelse, som ellers kun vil være forbeholdt den veluddannede del af befolkningen. Så venligst frihold den mindst ringe for sådanne nedladende artikler. Der er direkte uværdigt!

Jørn Lehmann Petersen
Farverløkke 41, Broager

For skrap
Hermed en stilfærdig protest mod freelancejournalist Helle Ibs fyldige og velplacerede tv-forskræp den 22. april om aftenens skandaledokumentar: Fogh bag facaden. Teksten er insinuerende, uargumenteret, har upræcis kildeangivelse og et værdiladet, pseudoobjektivt ordvalg. Uanset hvad man måtte mene om den aktuelle udenrigsminister, er disciplinen at gå efter manden og ikke bolden under ingen omstændigheder ok
– og præcis den demonstrerer Helle Ib rendyrket.

Kirsten Bjerre
Sortemosevej 124, Herlev

Tak
Tak til Klaus Lynggaard for hans helt enestående fantastiske nekrolog over Nina Simone, og tak til Information for forsideplaceringen med det vidunderlige billede, så smukt, så smukt.
Nogle gange sker det, at sproget brænder igennem, og alt andet sprog for en tid forstøver som simpel pligt. Dette skete til overmål i Klaus Lynggaards tekst, der lever og spruder ild i éns bevidsthed selv nu flere dage efter!
Straks fandt jeg en cd frem med Nina Simone, hvor hun fremfører »Mississippi Goddam« (optaget live 21. marts 1964). Det rislede mig ned ad ryggen: Hun er så vred, så uforsonlig og så vild, så inderligt skøn. Jeg måtte høre et nummer mere, og satte hendes udgave af Bob Dylans »Just Like Tom Thumb’s
Blues« fra 1969 på. Ved alle magter, kan noget være smukkere?

Paardekooper
Rosenvængets Allé 41 A, Kbh

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu