Læsetid: 2 min.

Trads truet til leninisme

En benhård gruppe antiamerikanere på Information har tilsyneladende torteret David Trads til kursskifte
25. april 2003

Idealer
En hoben spørgsmål rejser sig efter chefredaktør Trads’ seneste kommentar (den 14. april): Sidder der på nærværende dagblad en lille, benhård og indflydelsesrig klike, der med næb og klør modarbejder fornyelsen af Information? Som er så indædte modstandere af at flytte avisens linje ind mod Politiken og Jyllands-Posten, at de er villige til at gøre alt for at forhindre det? Har de haft Trads under behandling i kældrene under Informations hus? Har de haft Trads direkte under tortur?
Meget kunne tyde på det. Selv om han i en kommentar før påske prøver at sige, at han kun mener det, han he-
le tiden har ment, så fal-
der det dog i øjnene, at han hylder de amerikanske frihedsidealer på samme måde som Marx og Lenin gjorde det. Og hvad der kom ud af dét, ved vi nok.

Trads og Lenin
Trads skriver, at det er vigtigt, at vi danskere deler det amerikanske folks frihedstrang. Han er både en stor modstander af den uretfærdige krig mod Irak og tilhænger af de amerikanske frihedsidealer.
Det er næsten som at høre Vladimir I. Lenin. Den russiske revolutions leder beskrev i et brev til de amerikanske arbejdere den amerikanske revolution som en befrielseskrig, der åbnede op for den civiliserede, amerikanske historie. Brevet, der blev bragt i dagbladet Pravda 22. august 1918 omtalte den amerikanske revolution, som en af disse store, virkeligt befriende, virkeligt revolutionære krige, der er så få af.
Ganske som Trads tager også Lenin klar afstand fra »de afgrundsdybe forskelle på folkets og de folkevalgtes idealer.« (Trads, 14. april) Lenin udtrykker det denne måde: »Det amerikanske folk, der gav verden et eksempel på det at føre krig mod feudalt slaveri, finder nu sig selv... i rollen som de hyrede bøller, som, til gavn for velhavende slyngler, kvalte Filippinerne i 1898 under påskud af at »befri« dem og som nu i 1918 kvæler den russiske so-cialistiske republik...«
At Trads selv benægter, han er blevet banket på plads, kan blot være et raffineret bevis for, at han netop har været stillet for et tribunal, der har tvunget ham til selvkritik efter at have indrømmet sine fejltagelser. Læserne venter spændt på at høre nyt i denne sag. Er der eventuelt ikke en medarbejder, der, måske under pseudonym, kunne skrive om, hvad der faktisk er foregået i kældrene under Informations sinistre bygning? Noget må der gemme sig.
Hvem er denne hemmelige gruppe, der i fornyelsesangst tvinger chefredaktøren til at gå i Lenins fodspor?

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu