Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
15. maj 2003


Fra ældrebyrde til bombe
*»De gamle er grå, ikke gyldne«
si'r de unge så sødt og fortrylne
»Der bli'r mange for meget at forsørge«
så man fristes sgu snart til at spørge:
Bliver plejehjems små lavementer
gjort til påskud for bombardementer
med missiler og pletskud og råben
om besiddelse af kemiske våben?
Carsten Rentzmann

Når tidsplanen skrider
Vores statsminister Fogh har været på morgenmadsvisit hos USA’s præsident George Bush. Der var afsat 40 minutter, men det tog over en time. De havde så meget at tale om, var Anders Foghs besked til offentligheden.
Offentligheden, var ikke med bag facaden, som vi var på tv for nylig. Derfor fik vi ikke denne gang Foghs bemærkninger til den manglende overholdelse af tidsplanen!

Hans-Jørgen Jensen-Wettlaufer
Ydunsvej 28, Åbyhøj

Dit hus brænder
Hvad vil du sige til, at en fremmed brænder dit hus af, og derpå tvinger dig til bruge resten af dine penge på genopbygningen? Givet bort til murere og tømrere, som alle er brandstifterens fætre?
Hvad ville du kalde det? Du ville nok kalde det tyveri, tvang og hæleri, i den rækkefølge.
Men hvad hvis de alle sammen kom fra Texas? Hvad ville du så kalde det?
Så ville det være hjælp, næstekærlighed og sund forretning, i den rækkefølge, ikke?
Godt, så har du forstået den globale nyordning. Tillykke.

Peter Bøge
Bygholmvej 9, Vanløse

Sandheden er ilde hørt
’Sandheden er ilde hørt’, et meget gammelt mundheld, sikkert fra længe før ’Jesu tid’. Under alle omstændigheder er netop sandheden i disse ord blevet demonstreret, siden Poul Nielson vovede at udtale de ord, vi andre har skrevet om i måneder i læserdebatspalterne. Heri bekræftes endnu en antagelse, udtænkt og sagt af den tyske filosof Hannah Arendt: »Politik har aldrig været kendetegnet ved
en høj grad af troværdighed« – Også i den grad demonstreret i de sidste måneder.
 
Bent Brogaard
Provstevænget 5, Galten

Optegnelser fra en hurtig barndom
Der var drilske skove, man kunne lege i, som hele tiden krøllede sig sammen når man var længst inde i dem, spredte vores syn. Der var en første skoledag, som aldrig blev til noget, en syngende lussing og skriget fra et svin, som skulle slagtes. To kammerater var der også, som voksede om kap, mens cellerne i kroppene upåvirket sitrede af udvikling. Brune fritidshjem med gengangerbørn, og alle legede de med blomster i kæften, sol i røven og himlen i håret. Voksne overalt, og deres kroppe fyldt med vand. Men de flød så klodset omkring. En syg bedstefar, som endte med at hylde sin afføring, som var den en del af ham selv eller et helligt stykke smykke. Der var en lille græshoppe, som landede i lagkagen og skreg en fødselsdagssang i ansigtet på alt. En dårlig blomst i vinduet. 15 kærester på et år. 80 henvendelser på telefonsvareren. 1,000 kroner i brystlommen. 10.000 bumser ude, brok. Andet var der ikke. Husker ingenting. Ingen billeder. Kun det nævnte. Gyngende ind, ud…

Rolf Steensig
Nordlandgade 6, Kbh. S

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her