Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
7. juni 2003


Sammentræf?
*En kinesisk tanker går på grund i dansk farvand.
Få dage senere kommer Dalai Lama på officielt besøg.

Helgi Breiner, Østerbro

Haves: Denne verden
Ønskes: En anden
Annegrethe Rasmussen mener, at bryst alias amning er bedst (bagsiden af Information den 3. juni). Korrekt – med solid opbakning i en efterhånden såre sjælden overensstemmelse mellem sagkundskab og menigkvinde. Derfor er det også så ærgerligt, at AG ikke kan holde sig til sagen, men afslutningsvis bare må forfalde til det obligate knæfald for det andet køn: »Når man først har tabt sig efter endt graviditet (…) så har man den bedste af alle verdener, så længe man orker. Slank krop og store bryster.«
Nej, den bedste af alle verdener er ikke en verden, hvor kvinders værdi måles på deres taljemål og størrelsen af Babs og Nutte (læs: seksuelle tiltrækningskraft på det modsatte køn). Det er derimod en verden, hvor intelligente kvinder som dig ikke er nødt til at krydre deres artikler med seksuelle associationer for at få (mænds) opmærksomhed.

Lone Nørgaard
Bjørnsonsvej 26, Valby

Svar til Thomas Køhler
Thomas Køhlers modstand mod efterlønnen (Inf. 4. juni) skyldes bl.a. »dens tendens til at parkere folk over 60 år på en overførselsindkomst, uanset om de er fuldt ud arbejdsduelige.« Og lidt senere... »Den binder det danske samfund til, ud i en overskuelig fremtid, at sende folk over 60 ud af arbejdsmarkedet, selv om der måske kunne være brug for dem.«
Til det første: ’Parkere’ er et forkert valgt udtryk. Det er en frivillig sag at gå på efterløn, som man for øvrigt selv har betalt til. Ingen tvinger. Til det andet: Grunden til at ikke mange arbejder sideordnet med efterlønnen, er de regler og sanktioner, der træder i kraft, når der tages et lønarbejde over 200 timer. Hvis det var tilladt at arbejde meget eller lidt uden at miste sin grundydelse, men selvfølgelig mod at blive beskattet af de penge, der tjenes ekstra, ville vi nok se en meget aktiv gruppe af ældre, der deltager af lyst og evne, mens de der ikke kan overkomme det, er sikret en grundlæggende tryghed og frihed til at leve et liv i overensstemmelse med deres formåen. Og er det ikke trivsel, at man kan vælge sit arbejdsliv alt efter ressourcer?

Ruth Dalsgaard
Grønne Demokrater
Mejerivej 35, Odder

Tro, viden og politik
Venstre, som har leveret en kirkeminister, gik til valg på ’Tid til forandring’.
En præst har lagt afstand til kirkens dogmer: en kærkommen forandring.
Han fik det gule kort!
Kan man tro sine egne øjne, når man ser på den danske folkekirke år 2003?

Torsten Reffstrup
Gyndbjerg 23, Bjert

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her