Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
25. juni 2003


Ikke ’kærestevisum’
Mener Informations lederskribent den 24. juni, at det var ’apartheid’, da den tidligere S/R-regering forenklede opholdsreglerne i forhold til Australien og New Zealand, således at unge kan arbejde og uddanne sig i et år i det andet land, og er det forkert af den nuværende regering at gøre det samme i forhold til Canada og måske andre visumfrie lande?
Hvis man indgik lignende aftaler med alle andre lande, inklusiv de visumpålagte lande, ville det undergrave EU’s visumpolitik, med mulighed for at de andre lande genindfører grænsekontrollen i forhold til Danmark!
Der er ikke tale om ’kærestevisum’. Det ord er Politikens frie opfindelse, som Danmarks Radio har fået alle til at efterplapre i sommervarmen.

Bertel Haarder
integrationsminister

Arbejdshykleri
Vi ved nu, at de danske småborgerlige håndværkere er hykleriske og åbenbart mener, at dobbeltmoral er bedre end ingen moral. Lige nu truer de med ballade, hvis polakker underbyder dem til den halve løn, nemlig kr. 95,- i timen (andre jobsektorer vil givet følge efter). Men de er bemærkelsesværdig stille om, at danske kontanthjælpsmodtagere tvangsaktiveres til at lave samfundets lortearbejde og bl.a. går til hånde for håndværkere på byggepladserne for kr. 11,- i timen. Det oven i købet uden ret til at afholde ferie, forhandle løn og med omgåelse af sikkerhedsregler.
Det er kun og kun LADK.dk der kæmper denne sag mod udbytning af nyproletariatet, der kan udkommanderes til hvad som helst.

René Press
Jesper Brochmandsgade, Kbh.

Sand gaveregn
Ét af dagens store problemer er problemet – især for de unge – med at finde en bolig til en rimelig pris. Samtidig har boligprisernes himmelflugt de seneste mange år medført en sand gaveregn til de ejere, der har solgt bolig. I mange tilfælde har sælgernes provenu været urimeligt højt. Vel at mærke uden nogen personlig arbejdsindsats. Det danske samfund står for en velfærdsstigning, og det burde være samfundet, der havde fået gavn af den. Stigningen kunne være brugt til afdrag på statsgælden. I stedet er beløbene uddelt med rund hånd til private, der har brugt dem til blandt andet rejser og forbrugsgoder.
Hvorfor har denne – og tidligere regeringer – ikke været opmærksomme på dette forhold, hvor millioner er fosset ud af statskassen til gavn for private ejendomsbesiddere. Hvorfor lod man det princip, der gjaldt for cirka 40 år siden, hvor der skulle betales en ekstra skat, hvis man fik mere ud af sit salg, end man havde investeret ved køb af boligen? Det havde været både rigtigt og rimeligt – nogle af pengene kunne sågar være brugt til at bygge nye og savnede boliger for.

Svend Grundtvig
Bispevangen 8.9.tv.
Ballerup

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her