Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

16. juli 2003


Undersøgelse udbedes
Det er meget prisværdigt, at Information afdækker nogle af konsekvenserne af de gældende regler for familiesammenføring, men det er vigtigt ikke at glemme, hvad der var baggrunden for de seneste regeringers stramninger af lovgivningen. Det var jo den megen medieomtale af tvangsægteskaber, der var anledning – eller undskyldning – for at indføre stramninger. Siden var det ikke kun tvangsægteskaber, men også arrangerede ægteskaber, der blev benyttet som argument, inden det i dag simpelthen er blevet et spørgsmål om at begrænse udlændinges adgang til Danmark.
At lovgivningen holder udlændinge ude af landet, kan der ikke være tvivl om, men hvor mange tvangsægteskaber har den afværget? I hvilken udstrækning står dette resultat mål med lovgivningens øvrige konsekvenser? Og hvis lovgivningen bevisligt har afværget tvangsægteskaber, kunne disse så være afværget med andre og mindre vidtrækkende indgreb? Måske med allerede eksisterende lovgivning, for tvang er jo under alle omstændigheder forbudt?
Bertel Haarder hævder, at stramningerne har haft den ønskede virkning, men vi mangler at se dokumentationen. Under alle omstændigheder mangler vi en grundig og uvildig undersøgelse af virkningerne af fami-
liesammenføringsreglerne. En undersøgelse, som det ville være naturligt, at Haarder selv sørger for at få sat i værk.

Niels K. Petersen,
cand. scient., Minoritetspartiets hovedbestyrelse
Kirkestræde 47, Køge

Freden truer
To danske krigsskibe er vendt hjem til de danske farvande efter sejren over Iraks flåde i den persiske Havbugt. Desværre er det småt med fjender i nærheden af de danske kyster. Mandskabet på Sælen og Olfert Fischer inklusive en feltpræst får ikke mulighed for at udnytte deres rige erfaringer fra togtet til Østen – de bliver hjemsendt på orlov med fuld løn, indtil der – forhåbentlig snart – dukker en passende fjende frem på kystbevogtningen radarskærme. I betragtning af den svigtende beskæftigelse i det civile næringsliv – også blandt langvarigt uddannede akademikere – er det sørgeligt, at også soldater har alt for lidt at lave.

Niels Stubkjær
H.C. Lumbyes gade 10, Kbh. Ø

Mærkværdigt
Det er mærkværdigt, hvordan Pia Kjærsgaard på en gang beklager sig over højesteretsdommen, der gjorde det lovligt at kalde hendes udtalelser racistiske, samt over at en gymnasiepige i en bog fra Afdeling for Holocaust- og Folkedrabsstudier synes hun er sindssyg, idet hun mener, hvad Kjærsgaard laver, kan sammenlignes med den måde, Hitler fik folk til at hade jøderne på – samtidig med, at hun udtaler, at Danmark bør udtræde af Menneskerettighedskonventionen for at kunne diskriminere ikke-etiske danskere.

Jon Rostgaard Boiesen
Universitetsparken 7, 2., Århus C

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu