Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

9. juli 2003


Immunitet
*Nu er det ikke bare menneskelighed, intelligens og almindelig fornuft, som Mogens Camre er immun overfor...

Bjarne Nielsen,
Ladagervej 18, L.Skensved

Vær hjælpsom
og gæstfri
Lone Nørgaards indlæg ’Stop middelaldermørket’ den 7. juli rystede mig. Er vi virkeligt kommet så langt i vores egen navlebeskuelse, at andre mennesker ikke betyder noget.
Det kunne være at integrationen gled lettere, hvis vi danskere var mere åbne og gæstfrie. Hvorved vi kunne vise flygtningene vores respekt og hjælpe dem til rette i vort samfund.

Dorte Sørensen
Galpestykket 58, Roskilde

Ytringsfrihed
Det er velkendt, at offentligt ansattes ytringsfrihed er meget begrænset. En skoleinspektør og bibliotekarer i lederstillinger har i realiteten mundkurv på, ved vi nu.
Privatansattes mulighed for at udtale deres oprigtige mening om politiske spørgsmål er selvfølgelig mindst lige så begrænsede. Derfor undrer det mig, at DR nu gang på gang stiller spørgsmål om EU og Danmarks økonomiske problemer til Lykke Friis, der er ansat af Dansk Industri og formentlig får en rimelig høj hyre for at udtale sig alt andet end objektivt om EU’s fortræffeligheder.

Niels Stubkjær
H.C. Lumbyes Gade 10, st., Kbh.

Hvad Nonbo ved
EU-Kommissionen har udsendt et charter, der skal mindske antallet af trafikulykker. Fornuftigt og længe tiltrængt, skulle man synes, men ikke for Færdselssikkerhedskommissionens formand Karsten Nonbo (V).
Til flere medier udtaler han »at man ikke skal holde et kødben højere, end hunden kan nå det«.
Vi må, som de sagtmodige husmænd, vi er, nøjes med en
40 procents reduktion inden 2012. Ikke noget med svenske nul-visioner og anden statslig styring! I stedet skal der »appelleres til bilisterne om at vise hensyn«, siger den politiker, hvis parti lige har hævet fartgrænsen på motorvejene fra 110 til 130. »Hjælper det ikke, må politiindsatsen øges«.
At politiet ikke har de fornødne ressourcer burde ikke komme bag på Nonbo, der i det civile liv er politimand. Han skulle derfor vide, at det seneste politiforlig reducerede færdselspolitiet på f.eks. Fyn med 40 betjente.
Nonbos passivitet harmonerer fint med den fartglæde, der plager mange venstrefolk: fart er lig med frihed, mere fart er lig med endnu mere frihed. Ethvert indgreb er af det onde. Partiets politik er at fremme bilisme, fri udfoldelse på vejene og mere vejbyggeri. Løber der hele løbsk, appelleres der til den gode vilje. Under alle omstændigheder må det ikke koste for meget eller anfægte skattestoppet, thi også her gælder det, at man vil have mest trafiksikkerhed for færrest mulig penge.

NOAH-trafik
Arne Lund, Langebjergvej 260 A
Humlebæk

Hæse eksperter vågner op
Smagsdommerne erkender nu at de, af frygt for at miste deres offentlige tilskud, er ’blevet varsomme med at kritisere regeringen’. Dette gælder i særdeleshed omkring udlændingelovene.
Andet ville også være uanstændigt. I årevis har det fra disse kanter lydt som en anden ’Komiske Ali’ at »dette er på kant med konventionerne« og »nu kan man ikke stramme mere« – uden dokumentation. Debatten har været demokratisk asymmetrisk, da vægten fra disse eksperter kun har hældt imod større muligheder for indvandring. Befolkningen har modsætningsvis ønsket en klart mindre indvandring.
Men den hæse stemme er desværre vågnet op i sommerens iscenesatte raid imod regeringens reformer fra sidste år på udlændingeområdet. Nu er det ’diskrimination’ at stoppe for den evindelige import af fætter/kusiner fra landsbyerne i Punjab og Libanon, og igennem de sædvanlige medier prøver man med baggrund i enkelte eksempler at undergrave det flotte arbejde regeringen og Dansk Folkeparti har leveret.
Hvornår viser disse eksperter, at de er deres penge værd og peger på løsningsmodeller, i stedet for deres monotone gentagelser?

Christian T Lindhardt-Larsen
Duemosepark 168, Farum

Chartersundhed
Mange tusind flyver i denne tid på ferie. De nyder godt af den store konkurrence, der er om at give kunderne mest muligt for pengene. Er konkurrence en fordel for rejsende, er det så ikke nærliggende at tro, at konkurrence også vil være en fordel for tusinder, der har behov for hospitalsbehandling?

Erik Bach
formand for Privathospitalernes Venner
Mølleparken 258, Billund

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu