Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
3. juli 2003


Tungen lige i munden, Ulrik...
Demokratisk valgtes gøren og laden er naturligvis interessant for offentligheden. Den betaling de modtager for dels at bestride de tiltroede poster og dels inkassere betaling fra opgaver, der er en naturlig følge af disse, har selvsagt også offentlighedens interesse. Men Ulrik Dahlin (Inf. 24. juni) mister overblikket og forfalder til at lefle for de småliges forargelse i beskrivelsen af bl.a. Københavns overborgmesters indkomster for borgmesterhvervet samt et antal bestyrelsesposter.
Hverken overborgmesterens job eller arbejdstid kan betegnes som normal, så den implicitte sammenligning med almindelige lønmodtageres vilkår er meningsløs. Derimod er de samlede udgifter til f.eks. Ørestaden interessante, og her når Ulrik Dahlin kun lige i forbifarten at nævne en mulig hemmeligholdelse af forhold, der kan munde ud i et milliardunderskud i Ørestadsselskabet. Set i det lys er det vel underordnet om Kramer-Mikkelsen er begunstiget med 50 eller 100.000 kr for hvervet.
I tilfælde af, at der dukker et underskud i milliardklassen i Ørestadsselskabet op, så er det under alle omstændigheder helt uacceptabelt, at bestyrelsen er sammensat som den er, uanset om de så arbejdede gratis.
Så Ulrik, hold tungen lige i munden og vælg det væsentligste til og det andet fra. Det kræver jo sin m/k at finde frem til det væsentligste i informationssamfundets væld af informationer, især hvis ens avis ikke hjælper til.

Rasmus Leth Miller
Frederiksvej 1A, 3.
Frederiksberg

Hvad Kierkegaard ikke sagde
Det er ikke småting Søren Kierkegaard må stå model til i vore dage.
Sankt Hans dag får han skudt følgende ’citat’ i skoene (Information side 7) : »Det anfægter ikke gudelige væsener , at de har deres eneste liv, deres sande liv i menneskenes sind.« Men ordene er Georg Brandes’ og meningen også. De dækker, hvad Georg Brandes i 1927, bevidst uhistorisk og for sit eget vedkommende, ville have ud af Søren Kierkegaard.

Jørgen Elber
Grindsnabevej, Dyngby, Odder

Forfølgelser
I en tid hvor politiet mangler mandskab, kan det undre, at man bruger så mange ressourcer på at forfølge fredelige hashrygere og deres forhandlere. Alle ved, at alkohol koster liv, vold, spirituskørsel og skader på lever og nyrer, der står i et grotesk forhold til hvad hashrygning forårsager.
Jeg vil opfordre alle rygere og enige, til at starte en underskriftindsamling, der kan vise hvor mange vi er, der finder prioriteringen mildest sagt vanvittig.

Peter Buch
Søndre Fasanvej 35 , 1 t.h.
Frederiksberg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her