Læsetid: 3 min.

’Lykkelige’ ludere

Det gælder om at finde stillinger, hvor man kan abstrahere fra kunden. Bagfra eller siddende på ham med ryggen til er godt
23. juli 2003

Det gælder om at finde stillinger, hvor man kan abstrahere fra kunden. Bagfra
eller siddende på ham med ryggen til er godt

Kommentar
Når prostitution med jævne mellemrum bliver bragt op til diskussion i offentligheden plejer repræsentanter for branchen altid at rykke ud med påstanden om, at prostitution er en både hyggelig, fræk og profitabel foreteelse for kvinderne. Altså myten om den lykkelige luder – endnu engang.
Men indadtil i branchen ved man selvfølgelig, at virkeligheden er en helt anden. Det blev klart afsløret, da en kvindelig Ekstrablads-journalist fornylig under- cover var til ansættelsessamtale med Escort Fantasys bordelmutter og fik gode råd med på vejen. Her blev ingenting stukket under stolen: . »Hvorimod hvis han ligger oven på dig, så er det ikke særlig rart... altså, det er mere intimt,« blev der sagt.
Med andre ord: Sex for penge er en psykisk og fysisk intimidering af kvinden. Intimiteten med kunden er et overgreb.
Det ved prostitutionsbranchen altså, når det drejer sig om en introducerende samtale, med hvad man tror er en ny pige på bureauet. I det hele taget er sådan en ansættelsessamtale behageligt fri for al det hykleri, branchen ellers ynder at diske op med – og derfor god at få forstand af.
Man ved for eksempel, at en time er lang tid, og at det er surt at hedde Kurt, hvis manden er længe om at komme, ligesom man er på det rene med, at risikoen for at få nogen på bærret følger med jobbet og derfor er chaufføren også bodyguard, selv om det er meget langt fra at være nogen livsforsikring...
Er alt dette et prostitutions- eller kønsvilkår? – kunne man så spørge.

En slags ligestilling
Det er jo et ofte fremført synspunkt, at der er opnået en slags ligestilling, fordi nogle kvinder nu også køber sexpartnere ligesom mændene – og selve det at dette sker bruges som modargument imod kritikken af prostitution.
I Alt for damerne stod for nylig et interwiev med en mandlig prostitueret.
Historien er både den samme – og en helt anden. Lars fortæller i lighed med ’lykkelige’ kvindelige ludere en historie om at elske sex og være vild med det modsatte køn. Han taler om kvinder på en venlig, indfølt og solidarisk måde. Men samtidig beretter han, tilsyneladende uden at forstå det alvorlige heri, at han er nødt til at spalte sin identitet og bygge en mental barriere op – for ikke at »blive fuldstændig vanvittig«. Prisen for at leve det liv, han lever, siger han, er, at han ikke har nogen stærke følelser i sit dagligliv. Han kan heller ikke have en kæreste.
Alt det kendes fra kvindelige prostituerede. Men alligevel er der nogle træk i Lars’ historie, der er anderledes. Det er interessant, at Lars – selv i en situation, hvor han gør eller accepterer de seksuelle ting, kvinden vil have af ham – i bund og grund bevarer en følelse af, at han vedblivende er et handlende subjekt, der definerer situationen.
»...hvis jeg kommer ud til en kvinde og tænker: ’Kemien holder slet ikke’, så kører jeg igen. Grundlæggende er det jo en kønsakt, og kan jeg mærke, at jeg ikke kan gennemføre den, er det skævt på forhånd. (...) jeg tænder meget på kvinder, jeg elsker kvinder. Men der er nogle grænser.«

Ingen frakke af det skind
Grænsen er jo i sidste ende, at Lars skal have den op at stå. Hvis han ikke kan, bliver der ikke nogen frakke ud af det skind. De kvindelige luderes anatomi udgør ikke sådan en grænse. For de ansatte på Fantasy Bureau er glidecreme et must... Så meget for en tør skede. Men hvis kalorius ikke vil stå, er det Lars, der glider.
Kvinder er en anden slags kunder til seksuelle ydelser end mænd, fortæller Lars. Kvinderne er mere respektfulde og mindre grænseoverskridende i deres holdning.
Deres seksualitet er, selv i den situation, hvor de bliver tilfredsstillet for betaling, ikke så instrumentel, som den er hos mandlige prostitutionskunder.
Og det kommer Lars til gode. Alligevel må man konstatere, at prostitution – også når den lykkelige luder er en mand – er følelsesmæssigt nedbrydende. Lars er nødt til at spalte sig selv og kanikke have en kæreste.
Prostitution er ikke ’bare et arbejde’. Det er en psykisk intimidering.
Selv med ligestillet prostitution.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu