Læsetid: 2 min.

Politikken privatiseres

For at sikre, at den førte politik afspejler folkestemningen, skal alle medarbejdere aflægge ed på at ville ignorere ufornuftige regler samt politiserende eksperter, smagsdommere og andre verbale terrorister
7. juli 2003

Privatisering
Under Folketingets ekstraordinære sommerferiesamling i går lykkedes det regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti at få vedtaget sit opsigtsvækkende lovforslag om privatisering af politikken. Loven, som regeringen begrunder med sloganet »Mest mulig politik for pengene«, er den første af sin art i verden og omfatter al politik i Danmark.
Efter planen skal en privat operatør drive forretningen Danmark fra 1. oktober i år. Hermed nedlægges Folketinget, Amtsrådene og Kommunalbestyrelserne med tilknyttede udvalg, foruden alle politisk nedsatte råd og nævn mv.
Hvad der kommer i stedet afgøres af operatøren, som bliver den tilbudsgiver regeringen foretrækker.
Licitationsmaterialet, der har ligget klar i statsministeriet gennem længere tid, offentliggøres først i morgen, men det står fast, at operatøren får frie hænder til at oprette nye institutioner og træffe alle nødvendige politiske afgørelser.
Vilkårene indeholder dog nogle få krav der skal opfyldes vedrørende den demokratiske proces, finansieringen, borgernes stilling samt Danmarks internationale indsats:

Debatter afskaffes
Operatøren vil blive forpligtet til at styrke den demokratiske proces. Det skal ske ved løbende at lodde folkestemningen gennem daglige meningsmålinger om populære emner, som endevendes i talkshow med kändisser på de danske tv-kanaler i prime time og danner grundlag for operatørens politik. Den hidtidige procedure med vælgerindflydelse kun én gang hvert fjerde år og dødkedelige debatter afskaffes i samme anledning.
En af operatørens vigtigste opgaver bliver at afvikle det upopulære skattesystem til fordel for en mere moderne finansiering: udlejning af ledige, salg af forbrugerejede selskaber og eftertragtede arealer inden for Rigsfællesskabet samt eksportordrer og donationer fra samarbejdspartnere der ønsker bestemte sager fremmet. Ideen er at enhver aktør skal gives adgang til at købe ydelser efter behov, herunder hensigtsmæssig lovgivning.
Vilkårene indeholder desuden en bestemmelse om at operatøren skal markere Danmark internationalt.
U-landsbistanden er fastsat til to procent af budgettet og øremærket til tre særlige indsatsområder: finansiering af dansk deltagelse i udskiftning af onde regimer med gode, begunstigelse af danske virksomheder der bidrager til genopbygningen af krigshærgede lande samt forhåndsintegration af potentielle indvandrere ved indførelse af dansk sprog og kultur i deres hjemlande.
Retssikkerheden er der også tænkt på. En borger der står til at blive dømt alene på grundlag af mistanke om et strafbart forhold, skal have adgang til, inden en fastsat frist, at bevise sin uskyld samt at anklagerens mistanke ikke er et reelt psykologisk faktum.

Verbale terrorister
For at sikre at den førte politik afspejler folkestemningen skal alle medarbejdere aflægge ed på at ville ignorere ufornuftige regler samt politiserende eksperter, smagsdommere og andre verbale terrorister.
Af hensyn til en effektiv beslutningsproces stilles endvidere strenge krav til den øverste leder, hvis titel bliver Ærespræsident af Danmark: det skal ifølge licitationsvilkårene være en høj, velbarberet mand udstyret med sund fornuft og dugfrisk politisk erfaring fra en international toppost, som har vist usædvanlig vilje til at handle selvstændigt og tilpasse sine begrundelser skiftende forhold.
Lovforslaget har allerede vakt betydelig international opmærksomhed og ventes at danne forbillede for tilsvarende lovgivning i en række andre lande, lige fra Italien til Indonesien.
Så hvad Danmark måtte have sat over styr når det gælder førerskab inden for områder som uddannelse, miljø og livskvalitet, bliver nu genvundet og mere til. Med politikkens privatisering vil Danmark mere end nogensinde få status af foregangsland, og det skal danskerne bare være stolte af!

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu