Læsetid: 1 min.

Skæv analyse

Om vore børns psykiske problemer
31. juli 2003

Børn
I informations kronik i går (28.7) forsøger cand.psych. Sidsel Larsen at tilbagevise påstandene (fra bl.a. Lone Nørgaard) om, at de voksnes arbejdsstress i DK skulle gå ud over vore børn.
Det er dybt beklageligt, synes jeg, at en der går ind i denne debat som specialist og professionel, analyserer og formulerer sig så overfladisk og skævt, som det er tilfældet her.
Sidsel Larsens argument kan i al sin enkelhed reduceres til: Jeg kan – som specialist, ud fra mine samtaler med børn – konstatere, at det ikke er forældrenes stressede arbejdsliv, som er den direkte og typiske årsag til børns psykiske problemer. Det drejer derimod om den almindelige følelses-mæssige atmosfære i hjemmet (krise/kulde i ægteskabet, alkoholmisbrug etc.etc.).
Jamen, kære psykolog, kunne der monstro ikke tænkes en ret klar sammenhæng mellem arbejdsstress og så alle disse problemer i hjemmet? Hvis du gerne vil starte en anstændig og saglig debat om emnet (som jeg er enig i er meget påtrængende), så: om igen!

Løber ikke så stærkt
Jeg har selv en lille personlig erfaring at bidrage med, idet jeg en stor del af året bor i Syditalien. Her løber man altså ikke så stærkt (langtfra) for at skrabe penge sammen; man klarer sig ganske udmærket med et forbrugsniveau, der ligger langt under det danske. Og børnene: de har det evident meget bedre i det mønster.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu