Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
14. august 2003


Pia Kjærsgaard er afrikaner
*For nylig fik Pia Kjærsgaard Højesterets ord for, at hun er racist. Det kunne hun ikke forstå, og hun mente, at dommen var politisk.
Et par uger efter kunne forskere så afsløre, at vi alle nedstammer fra en kvinde, der levede for 230.000 år siden i det nordøstlige Afrika. Den oplysning kunne Pia Kjærsgaard have brugt i retten, hvis den var kommet i tide. For hvis vi alle har den samme ur-moder, så tilhører vi også den samme race, og hvis der kun er én race, kan man ikke tale om racisme.

Bjørn Paarmann, Møllemarken 47, Bagsværd

Massage-annoncer
Nu har Information måske tænkt sig at overtage Ekstra Bladets rolle som alfons-avis, der normaliserer og legaliserer voldtægt, udnyttelse og handel med kvinder ved at reklamerer for handel med escortpiger.
Jeg er sikker på at jeg ikke bliver den eneste, der vil boykotte avisen, når den fungerer som alfons og finansieres af annonceindtægter, der krænker og udnytter én udsat og sårbar gruppe af mine medmennesker.

Katja Temponeras
Æblets kvt.6c, Albertslund

SVAR: Information påtager sig sjældent andres roller – heller ikke i denne sag. Information har i ganske mange år med mellemrum haft annoncer fra de såkaldte massagepiger. Det har som oftest været, når massagepigerne har været i konflikt med deres faste annoncemedie, Ekstra Bladet, eller under storkonflikter på arbejdsmarkedet.
Information valgte i sin tid at undlade at benægte virkeligheden og derfor ikke foretage nogen særskilt censur eller diskriminering mod massageannoncer, dette valg vedstår vi fortsat. Vi tager imod dem, når de kommer, men driver ikke akkvisition.

Henrik Bo Nielsen
adm. direktør

Rent mel i posen
I Information kalder Martin Ågerup den 2. aug. økologi for det rene hykleri, mens han to dage senere i radioens P1 udtaler, at "Undersøgelser har vist, at hvis man udelukkende spiser økologisk korn, så vil halvdelen få over den tilladte dosis af de her svampegifte".
Det lyder alarmerende! Men Martin Ågerup bygger sin påstand på en undersøgelse fra Fødevareministeriet, som ikke er tidssvarende.
Undersøgelsen omhandler perioden 1986 til 1997, og den viser, at der sidst i 80’erne var et højt indhold af ochratoxin (svampegift) i det økologiske korn på grund af opbevaringsproblemer, men i 1997 er problemet stort set ikke-eksisterende.
Det er interessant, at en fremtidsforsker baserer sig på tal, der er op til 17 år gamle, når ministeriet har lavet en rapport fra 2000 – 2001.
Den forbigår Martin Ågerup i tavshed – måske fordi den viser, at kun fire prøver af 202 overskred grænseværdien. To var fra konventionelt dyrket mel – to var fra økologisk dyrket.

Knud Erik Sørensen
Formand for ØkologiskLandsforening
– Interesseorganisation for landmænd, virksomheder og forbrugere

Fejlprioritering
Min nabo blev sidste år knivstukket få meter fra stedet, hvor den italienske turist dræbtes.
Efter et døgn kunne kunne han gå til politiet og rapportere om stjålen jakke, pung og mobiltelefon.
Han spurgte, om politiet ville have mobiltelefonens nummer, så de kunne spore den, men det så de ingen grund til.
Det er på tide, der strammes op.

Bo Warming
Bjelkes Alle 46
København N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

KATJA TEMPONERAS te encontre te acordas de mi, del chaco, cuando la mentira es verdurita escribime

katja temponeras: soy pablito aragon mi mail es paulotrestreces@hotmail.com