Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

8. august 2003


Få vejret
*Når man følger med i det globale vejr og har læst Information den 6. august, kan man kun lykønske regeringen med opfyldelsen af dens målsætning. Vi har uden tvivl fået mere vejr for pengene.

Palle Kousgaard, Vorretvej 9, Them

Kampen om værdier
*Venstre vil hvidere!

Ib Jensen, Bakkedraget 28,
2860 Søborg

Skammens mur
Det var meget skuffende, at præsident Bush ikke brugte USA’s indflydelse på Israel til at presse Sharon til at stoppe byggeriet af det problematiske grænsehegn mellem Israel og palæstinensiske områder.
Mens Abu Massen var i Washington omtalte Bush grænsehegnet som ’farligt’.Men det se ud til at være spil for galleriet. Udtalelsen var kun halvhjertet.
Sharon kunne på pressekonferencen i Washington,uden modsigelse,erklære: »Vi bygger vores beskyttelsesmur videre.«
At byggeriet af den såkaldte beskyttelsesmur betyder inddragelse af endnu mere palæstinensisk landbrugsjord og ødelæggelsen af eksistensgrundlaget for mange palæstinensiske bønder spiller angiveligt ingen rolle,men er det omvendte af det præs.Bush har forsikret Abu Massen om i Washington. At palæstinensernes livsvilkår skal blive forbedret.
BBC-World har bragt en oplysende kommentarudsendelse om byggeriet af det famøse grænsehegn ,som indskrænker palæstinensernes bevægelsesfrihed endnu mere. Allerede nu må palæstinenserne gennem mange vejafspærringer som forvandler deres dagligliv til helvede. Man kan kun anbefale,at DR 1 bringer det engelske dokumentarprogram.
Udfaldet af Sharons møde med Bush har også vist, at USA’s forpligtelse overfor Israel er urokkelig.
Man omtalte på pressemødet overhoved ikke de illegale bosættelser,som nu efter israelske myndigheders udsagn skal udbygges med nye huse i den besatte Gazastribe.
At planerne er i modstrid med ’Køreplanen for fred’ stopper ikke husbyggeriet.
Hvad må palæstinenserne føle? De umenneskelige restriktioner som den israelske besættelse har påtvunget befolkningen bliver ikke ophævet, trods seks ugers våbenhvile, mens Israel gør, hvad det passer besættelsesmagten. Altid beskyttet af USA.
Fredskræfter i hele verden må mobiliseres mod den såkaldte beskyttelsmur, som er en skammens mur, der skader forsøget på at skabe fred i Mellemøsten.
Hvis man ikke stopper murbyggeriet og opførelsen af nye huse for bosættere er køreplanen et stykke værdiløs papir.

Ulla Jessing
Grønnevej 249
Virum

Mord på de gamle
I anledning af Klaus Rifbjergs sidste ’indstik’ 28. juli – der bl.a. handlede om alder og aldersdiskrimination – kan jeg ikke dy mig for i al spøgfuldhed at spørge KR, om han måske gerne vil være ung med de unge – nemlig de unge, blandt hvilke der hersker en vis sprogforvirring?
Jeg tænker navnlig på dem , der ikke skelner imellem "’udførsel’ og ’udførelse’ eller ’opførsel’ og ’opførelse’ – eller f.eks. ’udstødning’ og ’udstødelse’! KF – som dog nok ellers må siges at have ordet i sin magt – skriver nemlig: »... hvis man ikke ender som det forventede gamle nossehoved, er man på den og fortjener udstødning.«
Det lyder ærlig talt uhyggeligt! Er det ungdomsdialekt ? Eller forestiller den stakkels forfatter sig noget i retning af et garage – massemord på ungdommelige gamle?!

Lise Methling
Trørød

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu