Læsetid: 3 min.

Det var ikke Osama

Hvis det ikke var Osama bin Laden, må det have været hans medsammensvorne Allah, der lynede mod de vantro
Debat
16. august 2003

Kommentar
Teorien er, at det var et lyn der satte en stopper for el-produktionen ved
Niagara Falls. Kald mig Osama, om ikke bin Laden en af dagene lader meddele, at det var hans sammensvorne Allah himself, der sendte dette lyn til straf for de vantro.
Stoppede lynet for mange aktiviteter i de nordøstlige stater i USA, så satte det nok andre i gang, og vi kan roligt, som efter strømafbrydelsen i New York i 1977, forvente et babyboom omkring midten af maj 2004. Hvor mange der er blevet undfanget i New Yorks elevatorer den 14. august 2003 får vi nok aldrig at vide. Men det er nok en del flere end for eksempel den 13. august.
Det samme lyn, hvis det altså var et lyn, satte også mange tanker igang. Jeg var tilfældigt på CNN, da Breaking News ved halvtolvtiden første gang meldte om det enorme blackout. Jeg indrømmer, at min umiddelbare tanke – inden man havde fået noget at vide om årsagen – var, at dette kun kunne være et terrorangreb. Og den tanke må have været nærliggende når man så, hvor hurtigt den blev manet i jorden af såvel CNN’s studievært som af New York’s borgmester Michael Bloomberg, selv før man havde nogen anden forklaring.
Overforbrug af strøm via aircondition anlæg i de østamerikanske storbyer blev givet som den væsentligeste forklaring på sammenbruddet. Det amerikanske kontinent lider nemlig, som alle andre kontinenter, under de klimaforandringer alverdens klimatologer og miljøeksperter med undtagelse af Bjørn Lomborg er enige om er menneskeskabte. I Paris formodes 3.000 ældre at være døde under ugens hedebølge. De franske atomkraftværker har svært ved at få reaktorerne kølet ned fordi kølevandet er for varmt. I Sydeuropa brænder skovene ovenpå langvarig tørke.

De frie hestekræfter
Ikke mange der bekymrer sig er i tvivl om, at det er resultater af de enorme CO2-udslip vi vestlige såkaldte kulturer tillader os. Det bør der gribes ind overfor, og det gør blandt andre den danske regering så ved at sætte hastighederne op på danske motorveje, så vi kan producere noget mere CO2. De frie hestekræfters spil er også en del af den liberalistiske ideologi, ligesom de frie markedskræfters.
Kort før CNN’s Breaking News bragte danske medier den gamle nyhed at vi med fede koteletter og sovse æder os til hjerte-, kar- og kræft- og andre sygdomme, som koster samfundet milliarder i hospitalsomkostninger. Fagfolk anbefaler, at man i stedet for at støtte den fedtrige del af landbrugsproduktionen støtter grøntsags- og frugtproduktionen og derved gør folkets spisevaner sundere – til benefice for folket selv og den fælles statskasse. Men nej. Fødevareministeren går som resten af regeringen ind for de frie markedskræfter, for det er liberalistisk ideologi, og al den snak om fedt og sygdom er kun noget reaktionære og fagidiotiske specialister har fundet på for at tækkes venstrefløjen. Her skal ikke være noget statsligt formynderi a la Socialdemokratiet.
Billigere grøntsager vil i øvrigt kun komme de dårligst stillede borgere, som er de eneste der ser på priserne, til gode, og det vil være uretfærdigt overfor de velstillede.
Nej Fy! Lad os få forbruget noget i vejret, lad os rige blive noget rigere, lad os køre noget hurtigere, lad os blive noget federe, lad os få det noget varmere. Det er også det folket vil, og den der sætter sig op imod det mister sin plads på tinge. Det tænkte jeg. Og så tænkte jeg, at hvis strømafbrydelsen i USA varer længe nok til at den ikke længere opfattes som en folkefest – hvilket det jo er fint nok at den gør so far – så måske man vil erfare lidt af, hvordan det føles at være uden strøm i Bagdad og Kabul.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her